Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Chomutov doma strádá, s Mladou Boleslaví prohrál v nájezdech

Pirátská posádka v Chomutově prochází hubeným obdobím. Severočeši prohráli už šestý zápas za sebou, když podlehli Mladé Boleslavi 2:3 v nájezdech. V domácím prostředí navíc pětkrát za sebou nezvítězili a mají nejhorší bilanci na vlastním ledě v extralize. O výhře Mladé Boleslavi rozhodl jediný úspěšný exekutor Petr Holík.

Utkání Chomutov - Mladá Boleslav
zdroj: twitter.com/PiratiChomutov

"Podle průběhu to jsou zlaté dva body, ale chtěli jsme tři. Nezačali jsme úplně ideálně, prohrávali jsme 0:2 a ještě k tomu byl druhý gól jasně moje chyba. Ale hokej je hra chyb. Kluci mě pak podrželi a já jsem jim to vrátil," uvedl gólman Mladé Boleslavi Jan Růžička.

Chomutovští otevřeli skóre už ve druhé minutě, když Poletín našel křižně přes pásmo Skokana, jenž trefil odkrytou část branky. Po ubráněné přesilovce hostů se ve výhodě o jednoho hráče prosadil střelou z nulového úhlu Růžička a zvýšil na 2:0.

Středočeši nevyužili ani následující dvě početní výhody. Naopak šance měli domácí. Mrázek po návratu z trestné lavice neuspěl v tandemu s Vondrkou a poté Skokan nezakončil z těsné blízkosti.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Mladá Boleslav

Po necelých čtyřech minutách hry ve druhé části byl na čtyři minuty vyloučen Růžička a hosté využili přesilovou hru po 33 vteřinách. Po velkém závaru v Lukešově brankovišti prostřelil změť hráčů Pacovský.

V polovině zápasu Mladá Boleslav vyrovnala. Po Musilově ideální přihrávce usměrnil puk za Lukeše Procházka. V dalším průběhu měly oba týmy přesilovku pět na tři, kterou ale ani jeden celek nevyužil, a tak se pokračovalo za stavu 2:2.

"Od druhé třetiny jsme se zvedli a šli štěstí naproti. Padl nám tam šťastný gól. Nájezdy jsou loterie, člověk buď má štěstí, nebo ne. Dneska se přiklonilo k nám," doplnil Jan Růžička.

Na začátku třetí části Lauko našel Poletína, jehož rána z první brankáři Janu Růžičkovi nadělala dost starostí. Ve 45. minutě Dlapovu ránu od modré tečoval Koblasa do tyčky, na druhé straně si vybruslil před brankoviště Orsava, proti kterému se vytáhl Lukeš.

Při sérii vyloučení dostali domácí možnost hrát 35 vteřin před koncem základní hrací doby v pěti proti třem, čehož ale nevyužili. Do prodloužení se Pirátům přeneslo ještě 37 vteřin výhody dvou hráčů v poli, ale rozhodující branku nevstřelili.

K rozhodnutí nestačila ani další početní výhoda Bruslařského klubu, a tak došlo na nájezdy. O vítězi rozhodl ve třetí sérii bekhendovým blafákem Holík, za domácí se ani jeden z pěti exekutorů neprosadil.

"Byl to hrozně těžký zápas, protože Boleslav málo střílela. Čekal jsem, že bude pálit více a já se dostanu lépe do zápasu. Udělala mi to těžší. V nájezdech mi to poslal přes rameno nebo kolem ruky. Škoda," smutnil chomutovský brankář Štěpán Lukeš, který poprvé v extralize chytal od začátku a připsal si 19 úspěšných zákroků.

Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 2:3 po nájezdech (2:0, 0:2, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Skokan (Poletín, Lauko), 9. V. Růžička ml. (Skokan) - 25. Pacovský (T. Knotek, Orsava), 30. M. Procházka (P. Musil), rozhodující sam. nájezd P. Holík. Rozhodčí: M. Petružálek, Pražák - Hynek, Špůr. Vyloučení: 13:12. Využití: 1:1. Diváci: 3767.

Chomutov: Š. Lukeš - Flemming, J. Mrázek, Valach, Rašner, Slovák, Dlapa, Grman - Vondrka, Huml, Tomica - Koblasa, V. Růžička ml., Sklenář - Skokan, Lauko, Poletín - V. Tomeček, Chlouba, Hlava. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Boleslav: J. Růžička - J. Říha, Kotvan, Knot, Jan Hanzlík, Stříteský, Němeček, Hrdinka - Valský, P. Holík, Klepiš - Orsava, Žejdl, Pacovský - Lenc, P. Musil, M. Procházka - Urban, T. Knotek, L. Pabiška. Trenéři: P. Augusta, Ujčík a Žabka.

Petr Martínek (Chomutov): "Jsme nespokojení kvůli ztrátě dvou bodů. První třetina byla z naší strany celkem slušná, vedli jsme 2:0 a měli hru celkem pod kontrolou, i když nás dvakrát podržel Štěpán Lukeš. Na začátku druhé třetiny rozhodlo čtyřminutové vyloučení, ve kterém jsme inkasovali a začali se strachovat o výsledek. Rozhodla nemohoucnost v přesilovkách, měli jsme dvakrát pět na tři. Byly špatně zahrané, my jsme v nich měli rozhodnout zápas."

Patrik Augusta (Mladá Boleslav): "V takovém utkání, ve kterém bylo hodně vyloučených, čímž se rozkouskovala hra, jsme spokojení se dvěma body. Moc se nám toho nedařilo, nepodali jsme úplně optimální výkon a soupeř si všechno hlídal."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články