Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plzeň prodloužila bodovou sérii, v Třinci ale prohrála v prodloužení

Dvakrát hokejisté Plzně v taháku 15. kola v Třinci vedli, nakonec ale ze Slezska vezou pouze bod. O vítězství Ocelářů 3:2 rozhodl v 5. minutě prodloužení v přesilovce Tomáš Marcinko. Indiáni bodovali potřinácté za sebou, naposledy vyšli naprázdno ve 2. kole právě v Třinci. Svým patnáctým gólem v patnáctém utkání sezony se na tom podílel Dominik Kubalík.

Tomáš Marcinko v utkání s Plzní
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Každý bod je hodně důležitý a jsem rád, že je sbíráme a nemáme zápasy s nulou. Mohli jsme ale rozhodnout v přesilovce pět na tři. Kdybychom v ní odskočili na 3:1, tak to mohlo dopadnout úplně jinak. Nesehráli jsme ji špatně, stříleli jsme tam furt - já a Milan Gulaš, ale nedostali jsme to až do brány. Hodně ran schytali obránci, příště je to třeba trefit lépe, protože dostáváme puk do brankoviště, ale nemáme tam dorážky," uvedl Kubalík.

Plzeň v první třetině tahala za kratší část provazu i vinou četných oslabení. V největší šanci Ocelářů ale Martin Růžička zblízka přestřelil a ve třech přesilových hrách končily puky na chráničích gólmana Svobody.

Hosté vytěžili z minima maximum, když se Kubalík po vypršení trestu zapojil do rychlého protiútoku tři na dva a po přihrávce Schleisse se trefil z pravého kruhu k bližší tyči.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Plzeň

Obranu soupeře prolomili domácí až v polovině zápasu zásluhou Polanského, který dobře clonil před brankou a od něho se odrazila střela Janka do sítě. Vzápětí mohla skóre překlopit na stranu domácích aktivní čtvrtá formace vedená Michalem Kovařčíkem, ale Svoboda odolal.

A tak udeřila Plzeň. Na útočné modré čáře získal puk v souboji s Polanským Indrák, posunul ho na Stacha, který si položil brankáře Hrubce, a byť se dostal do velkého úhlu, rozjásal hosty podruhé.

Třinečtí v úvodu třetí třetiny dohrávali přesilovou hru, ale po jejím skončení rychle po dvou vyloučeních hráli 101 sekund v oslabení tři proti pěti. Hosté se přes obětavou hru domácích k ničemu vážnému nedostali, ale už v rovnovážném počtu neuspěl Indrák tváří v tvář Hrubcovi.

Z protiútoku se vzápětí prosadil Martin Růžička, který sólový únik zakončil bekhendovým blafákem. V dalším průběhu utkání obě mužstva usilovala o to, aby strhla zápas na svou stranu.

Největší příležitost zahodil Stach, který se ocitl v 59. minutě sám před Hrubcem, ale nepřehodil beton domácího gólmana. Ten vynikl i v prodloužení, když lapačkou vychytal únik Mertla s Gulašem.

"Situace dva na nulu je pro gólmana jedna z nejneoblíbenějších, protože pravděpodobnost, že ji chytnete je, já nevím, dva z deseti. Je strašně moc možností, jak to můžou vyřešit - vystřelit, přihrát a vystřelit, nebo mu přihrávku vrátit. Brankář musí přemýšlet nad třemi čtyřmi věcmi. Byla to ruleta a já ji trefil," těšilo Hrubce.

A tak hosty stihl trest, když v přesilové hře rozhodl Marcinko. "Převládala spíše bojovnost nad krásou a oboustranně se hrál takový urputný hokej. Pro nás bylo nepříjemné, že jsme museli dotahovat, ale chválabohu jsme to dorovnali naší zarputilostí a odhodláním. Zase nás hodně podržel Šimon, obzvlášť v prodloužení, v kterém chytil čistý gól. To byl jeden zlomový moment. Dalším bylo i ubráněné oslabení ve třech," uvedl Marcinko.

Oceláři Třinec - HC Plzeň 3:2 v prodloužení (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 31. Polanský (Jank, Cienciala), 47. Martin Růžička (Marcinko, D. Musil), 65. Marcinko (Martin Růžička, Roth) - 18. D. Kubalík (Schleiss, M. Svoboda), 34. Stach (Indrák). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 4167.

Třinec: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, Roth, D. Musil, Jank, Linhart - Martin Růžička, Marcinko, Dravecký - Svačina, Polanský, Cienciala - Irgl, Rákos, Hrňa - Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Plzeň: M. Svoboda - Čerešňák, Moravčík, D. Sklenička, J. Kindl, Jones, Pulpán - Gulaš, Mertl, D. Kubalík - Indrák, Preisinger, Stach - P. Straka, Kracík, Schleiss - Hollweg, Kodýtek, Vracovský. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Jiří Hanzlík a Čihák.

Václav Varaďa (Třinec): "V první třetině se nám nevydařily přesilové hry, ubraly nám na tempu. Ve druhé jsme přidali v nasazení, vytvářeli si šance, ale stálo nás to spoustu sil. Ve třetí třetině jsme to odehráli parádně, měli jsme vůli po gólech. Mužstvo ukázalo charakter a zápas obrátilo, i když Plzeň hrála výborně a vytvářela si veliké šance. Opět nás ale podržel Šimon Hrubec. Dva body jsou skvělé, je to vzpruha do dalších zápasů."

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Rád bych kluky pochválil, protože jsme odehráli lepší utkání než poslední dvě. Věděli jsme, že jedeme na led kvalitního mužstva, které je sebevědomé a momentálně hraje výborně. Mrzí nás neproměněné šance ve třetí třetině a prodloužení. Teď jsme z toho zklamaní."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články