Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Velký návrat domů. Obranu Sparty posílí velezkušený Zbyněk Michálek

Hokejisté Sparty získali velkou posilu. Obranné řady rozšířil Zbyněk Michálek. Čtyřiatřicetiletý bek se do Evropy vrací po 17 letech, kdy úspěšně působil v NHL. Naposledy dlouholetý reprezentant hrál na farmě Arizony.

Zbyněk Michálek
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Odchovanec Jindřichova Hradce má na kontě 810 zápasů v NHL, k Pražanům se připojí v příštích dnech. V klubu se dohodl na smlouvě do konce sezony. "Sparta je jeden z největších klubů v Česku a bude to pro mě výzva. Věřím, že svými zkušenostmi do týmu dobře zapadnu," uvedl Michálek.

Účastník olympijských her ve Vancouveru a v Soči, který v minulé sezoně hájil české barvy i na Světovém poháru, byl doposud bez angažmá. V předešlé sezoně odehrál za Arizonu tři zápasy, jinak hrál v Tucsonu v nižší AHL.

Michálek uvažoval i o konci kariéry, nakonec ale kývl na nabídku Sparty. "Přes agenta jsem byl kontaktovaný, že Sparta má hodně omlazenou obranu a chtěli by zkusit získat někoho zkušenějšího. Tím to celé začalo. Já jsem hledal tým, kde by bylo možné hrát, a tahle nabídka přišla v pravý čas a hodně mi vyhovovala," uvedl.

Za Spartu se rozhodl hrát i proto, že se chce pokusit vybojovat si nominaci na olympijské hry v Pchjongčchangu. "Nebylo to lehké rozhodování kvůli rodině a dětem, ale mám hokej rád a chtěl jsem pokračovat. Další věc je, že mě láká zabojovat o účast na olympijských hrách. I to je pro mě velká motivace, to přiznávám," řekl Michálek.

Přednostně se však chce soustředit na své výkony ve Spartě. "Napřed musím začít hrát a odvádět dobré výkony ve Spartě, pak se můžeme bavit o dalších věcech. Aktuálním cílem je zapadnout do týmu a pomoci Spartě co nejlepšími výkony na ledě," dodal Michálek, který startoval na pěti světových šampionátech a ve sbírce má stříbro z roku 2006 a bronz z roku 2011.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články