Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Zlínský Veselý si po faulu kolenem na Deje třikrát nezahraje

Ondřej Veselý dostal od disciplinární komise hokejové extraligy zákaz startu ve třech zápasech za faul kolenem na vítkovického Rastislava Deje. Zlínský útočník v utkání 14. kola nevybíravě atakoval slovenského útočníka poblíž obranné modré čáry za stavu 3:4 a od rozhodčích Oldřicha Hejduka a Petra Úlehly obdržel trest na pět minut a do konce utkání.

Zraněný útočník Vítkovic Rastislav Dej
zdroj: ČT4

"Zákrok byl veden čelně na protihráče, který byl v držení kotouče. Ve chvíli, kdy se protihráč pokusil protisměrnou kličkou vyhnout blížícímu se střetu, hráč vystrčil aktivně koleno proti směru jeho jízdy a zasáhl protihráče do pravé nohy," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý.

"Ze svého postavení měl přitom o situaci dobrý přehled a musel si být vědom toho, že přenesením těžiště na pravou nohu a aktivním pohybem kolena s největší pravděpodobností dojde k zásahu protihráče s možností vážného zranění. Protihráč v důsledku střetu utkání nedokončil," doplnil Holý v odůvodnění k výši trestu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Vítkovice

Vítkovice následně v pětiminutové přesilové hře díky brankám Jakuba Lva a Davida Květoně zvýšily na 6:3 a následně ještě zásluhou Rostislava Olesze zpečetily na konečných 7:3.

Devětatřicetiletý zlínský kapitán Veselý vynechá duely v pátek v Litvínově, v neděli doma s Libercem a následující pátek na ledě Komety Brno. Vrátit do hry se může v úterý 31. října doma proti Jihlavě.

Disciplinární komise také potrestala Hradec Králové pokutou 2000 korun za opakované hrubě vulgární skandování fanoušků domácího klubu při nedělním duelu 13. kola extraligy v derby proti Pardubicím. Za stejný prohřešek příznivců Mladé Boleslavi rovněž v nedělním utkání s Třincem dostal Bruslařský klub napomenutí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články