Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rozjetý Hradec nedal šanci Liberci a vyhrál pošesté za sebou

Vlažný start do sezony je zapomenut, hokejisté Hradce Králové jsou v posledních zápasech k nezastavení. Východočeši ve 14. kole extraligy porazili Liberec 3:1 a naplno bodovali už pošesté za sebou. Bílí Tygři se ani na sedmý pokus nedočkali prvního bodu z ledu soupeře a zůstávají jedenáctí. Brankář Hradce Patrik Rybár po třech čistých kontech v řadě inkasoval v 56. minutě, jeho neprůstřelnost tak skončila po 245 minutách a 27 sekundách.

Radost hokejistů Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

V první třetině neměl Rybár moc práce, podobně jako jeho protějšek Stezka, který dostal tentokráte v liberecké brance přednost před Willem. Oba čelili v úvodní dvacetiminutovce pouze pěti střelám.

Na rozdíl od hostů byli ale domácí jednou úspěšní. V 15. minutě na konci oslabení obral Köhler o puk Kolmanna a trefil se mezi Stezkovy betony. Největší libereckou příležitost pomohli Rybárovi zpacifikovat spoluhráči. Stránského střelu zblokoval Gregorc.

Je nám líto, video expirovalo.
Rybár neinkasoval 245 minut, v historické tabulce je druhý

Druhou část začal mnohem lépe Hradec. Bylo vidět, jak se jeho hráčům během úspěšné série zvedlo sebevědomí. Jasně to demonstrovala trojice Koukal, Gregorc, Červený, jež skvělou kombinací ve 24. minutě rozebrala obranu Bílých Tygrů a Červený zakončoval lehce do prázdné branky.

O chvíli později navíc mohl skórovat centr čtvrté řady Berger, jehož si kvůli zraněním stáhl Hradec z prvoligových Litoměřic, jenže netrefil úplně odkrytou branku. Liberečtí se k možnostem dostali kolem třicáté minuty, Rybár však ukázal, v jaké je formě.

Nejprve zastavil tělem Redenbachovu střelu z levé strany, poté si v klidu poradil i s pokusem Lakatoše, který se před branku dostal od zadního mantinelu šikovným manévrem. Nejlepší zákrok pak slovenský gólman předvedl opět proti Redenbachovi - jeho střelu po samostatném úniku chytil efektně i efektivně do lapačky.

Třetí část začal Hradec velmi nepovedenou přesilovkou, kterou si přenesl z druhé třetiny. Chvíli po ní však dostal druhou šanci, kterou již využil. Ve 43. minutě pálil tvrdě z pravé strany Cingel a vyražený puk dorazil do branky Šimánek.

Od té chvíle se hlavním tématem duelu stala otázka, zda Rybár udrží čtvrté čisté konto v řadě. Pokazit mu ho mohl Ordoš, ale ani on neuspěl, stejně jako ze skrumáže střílející Krenželok.

Další nulu nakonec Rybár neudržel. V 56. minutě ho po samostatném úniku překonal střelou do horního rohu Redenbach. Rybár se tak posunul na druhé místo historických tabulek za Vladimíra Hudáčka, který neinkasoval 262 minut a 51 sekund.

"Pro mě je ale důležitější vítězství," řekl Rybár po zápase, ve kterém si nakonec připsal 23 zákroků. "Je pravda, že jsem snad nikdy neměl dvě nuly po sobě. A teď skoro čtyři. Tak snad další série začíná," dodal Rybár.

Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 15. Köhler, 24. Červený (Gregorc, Koukal), 43. Šimánek (Cingel, F. Pavlík) - 56. Redenbach (Bakoš, Derner). Rozhodčí: Hodek, Kika - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 3:4, navíc Jašek (Liberec) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4410.

Hradec Králové: Rybár - Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený - Köhler, Dragoun, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Cingel - Vopelka, Koukal, Červený - Jarůšek, Berger, M. Látal. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Liberec: Stezka - Havlín, Ševc, Jánošík, Šmíd, Kolmann, Derner - Bulíř, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Redenbach, Bartovič - Lakatoš, Jašek, Ordoš - J. Stránský, D. Špaček, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Připravovali jsme se na těžký zápas. Liberec také začal aktivně. Bylo důležité, že jsme ubránili v první třetině dvě přesilovky a dokonce na konci té druhé se nám podařilo dát gól a jít do vedení. Ve druhé třetině se hrálo nahoru dolů, hodně nás podržel Patrik Rybár. Myslím, že o utkání rozhodla přesilovka ve třetí třetině. Hráčům bych chtěl poděkovat za spoustu zblokovaných střel a týmovou práci."

Filip Pešán (Liberec): "Viděli jsme extrémně defenzivní utkání plné pastí ve středním pásmu, plné zblokovaných střel, plné extrémní bojovnosti na obou stranách a s minimem chyb. My jsme, bohužel, udělali jednu individuální v první třetině, jednu ztrátu ve druhé a ve třetí jsme dostali branku v jedné z přesilovek domácího týmu. Ve třetí třetině jsme se snažili být aktivní, domácí jsme zatlačili, ale dali jsme jen jeden gól, což na body nestačilo."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články