Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Herní projev Motoru má za úkol vylepšit trenér Marian Jelínek

Novým trenérem prvoligového Motoru České Budějovice se stal Marian Jelínek. Dvaapadesátiletý bývalý kouč Plzně a Liberce nahradil Antonína Stavjaňu, který byl v pátek odvolán. Bývalý osobní trenér Jaromíra Jágra naposledy působil jako asistent Františka Výborného v Mladé Boleslavi. Na lavičce Jihočechů bude spolupracovat s dosavadním koučem juniorky Lubošem Robem starším a také s bývalým útočníkem Alešem Kotalíkem.

Marian Jelínek
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Marian Jelínek je uznávanou trenérskou veličinou, zejména jeho teoretické znalosti nebo psychologická příprava jsou na špičkové úrovni a považují si jich trenéři napříč všemi sporty. Zároveň má ale už i bohatou praxi jako trenér," řekl generální manažer Motoru Stanislav Bednařík.

"A hráčské zkušenosti do týmu přináší dva z nejlepších střelců českobudějovické hokejové historie Luboš Rob a Aleš Kotalík, kteří mu budou plně k dispozici a které si k sobě do týmu vybral," doplnil Bednařík. O kondiční přípravu mužstva se nadále bude starat František Bombic, trenéry brankářů zůstávají Roman Turek a Stanislav Hrubec.

"Když jsme se rozhodli odvolat trenéra Stavjaňu, číslem jedna pro nás z dalších možných variant byl právě Marian Jelínek. Má vztah k jižním Čechám, má za sebou trenérské úspěchy a dokáže pracovat jak s mladými hráči, tak s těmi nejzkušenějšími," doplnil Bednařík.

"Jednoznačně nám ho doporučily i klubové legendy, jako jsou Václav Prospal nebo Jaroslav Modrý, kteří pod ním působili v reprezentaci nebo na klubové úrovni. Zároveň jsme rádi, že si za spolupracovníky vybral Luboše Roba a Aleše Kotalíka, kteří v Motoru pracují už delší dobu s mládeží a zároveň oplývají obrovskými hráčskými a praktickými zkušenostmi," dodal Bednařík.

Jelínek s týmem uzavřel zatím smlouvu do konce tohoto ročníku a za úkol dostal postup do extraligy. Když se mu to povede, budou smlouvy trenérům automaticky prodlouženy na základě opce.

Čtyřiapadesátiletý Stavjaňa, který vedl České Budějovice od začátku minulé sezony, byl odvolán v době, kdy byl Motor třetí s 22 body z 12 zápasů. V sobotním utkání vedli tým dosavadní asistent Martin Štrba s Bombicem a Jihočeši zdolali doma Přerov 3:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články