Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Kometa přišla v Malmö o první místo ve skupině Ligy mistrů

Kometa Brno s jistotou další účasti v Lize mistrů prohrála na ledě Malmö 0:3 a klesla ve skupině B za švédského soka na druhou pozici. Brňané si v silně kombinované sestavě připsali první prohru v soutěži. Na straně Komety dostalo volno čtrnáct hráčů. Doma zůstali i trenéři Libor Zábranský s Kamilem Pokorným a tým vedl pouze asistent Petr Haken.

Utkání Malmö - Kometa Brno
zdroj: ZUMA

Ve Švédsku se z extraligového kádru představili pouze brankář Vejmelka, obránci Štencel, Barinka, Bartejs a Malec a útočníci Hynek Zohorna, Nahodil a Mallet. Sestavu doplnili mladíci z juniorky a prvoligové Třebíče.

Přesto držela Kometa se soupeřem krok a čisté konto téměř polovinu utkání. Poprvé se prosadil až ve 28. minutě Forsberg, který pohotově vrátil do sítě puk vyražený brankářem Vejmelkou.

Od 31. minuty dostal v brněnské brance příležitost Dostál, kterého překonal v 50. minutě Setkov. Skóre uzavřel při power play střelou do opuštěné branky Händemark.

Malmö Redhawks - Kometa Brno 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávka: 28. Ch. Forsberg (N. Andersson), 50. Setkov, 60. Händemark. Rozhodčí: Sidorenko (Běl.), Sjöberg - Wernström, Dahmén (všichni Švéd.). Vyloučení: 5:2. Bez využití. Diváci: 1328.

Sestava Brna: Vejmelka (31. Dostál) - Štencel, Barinka, Bartejs, Malec, Furch, Vágner, Mlčák - Mallet, Nahodil, H. Zohorna - R. Zohorna, Mlynář, Havránek - Horký, Střondala, Plášek - Gajarský. Trenér: Haken.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články