Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Zaťovičovi pomohlo přeřazení do prvního útoku a znovu táhne Kometu

Po přeřazení do první útočné řady brněnské Komety vedle Jana Hrušky a Martina Erata Martin Zaťovič viditelně pookřál. Trenéři k výměně Zaťoviče za Tomáše Svobodu sáhli při úterním utkání se Spartou, tah se jim zalíbil a první řada obhájců titulu nastoupila ve stejném složení v pátek v Pardubicích i neděli proti Vítkovicím. Dvaatřicetiletý Zaťovič si připsal v posledních dvou zápasech tři branky a dvě asistence.

Radost hokejistů Brna
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Trenéři se tak rozhodli podle svých pocitů. Asi se jim složení zalíbilo, když se vyhrálo. Ale z mého pohledu je úplně jedno, kdo je na ledě. Hlavně ať se vyhrává," řekl Zaťovič, jenž byl v duelu s Vítkovicemi hlavním strůjcem jasného úspěchu Brna, ke kterému vedla také pozměněná taktika.

"V posledních zápasech jsme soupeři hodně ustupovali. Měli jsme v naší hře díry. V Pardubicích jsme z těchto chyb dostali tři nebo všechny čtyři góly. Měli jsme strašnou mezeru ve středním pásmu. Dnes jsme hráli hodně u sebe, vytvářeli si přečíslení. A dávali z toho góly," poznamenal Zaťovič.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Vítkovice

Z posledních čtyř zápasů Kometa získala plný počet bodů a vyhoupla se na první místo v tabulce s jednobodovým náskokem na Plzeň. "Jsou to suprové body. Musíme je sbírat, abychom byli na konci v klidu. Důležité ale je zůstat u naší hry. Někdy se nám daří lépe, jindy hůř. V Pardubicích jsme vyhráli se štěstím, protože jsme stačili zápas otočit. Výsledek mohl být však i opačný," řekl útočník Komety.

Přiznal, že rozhodně nečekal tak snadnou výhru nad Vítkovicemi. "Nedokážu říci, zda měli jinou taktiku. Sledoval jsem jejich výkony od úvodu sezony a hráli vždycky docela dobrý hokej. Ale jak nám to tam dnes napadalo, tak byli najednou poloviční. Chyběla jim agresivita, takže bylo pro nás všechno jednodušší. Ale navzdory prohře mají Vítkovice silný tým, který se nedá podceňovat," zhodnotil Zaťovič hru ostravského celku.

V minulém ročníku byl Zaťovič v základní části extraligy společně s Markem Kvapilem s 15 góly nejlepším střelcem Komety. Nyní mu už patří s pěti brankami v klubovém hodnocení opět první místo. "Vůbec mi nejde o nějaké statistiky. Ani je moc nesleduji. Chci, abychom se probojovali do play-off, hráli dobrý hokej, bavili diváky. A bojovali opět o nejvyšší příčky," nastínil Zaťovič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články