Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Podkrušnohorské derby ovládl Chomutov, Pirátům zajistil tři body Poletín

Pátou porážku za sebou utrpěli hokejisté Litvínova, když v podkrušnohorském derby podlehli doma Chomutovu 2:3. Piráti se naopak i z pátého výjezdu v sezoně vrací vítězně, dvěma góly k tomu přispěl Poletín. 

Hokejisté Chomutova
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Utkání rozhodla naše nemohoucnost a neproduktivita. Musíme vše zjednodušit a střílet z každé pozice. Hlavně nesmíme panikařit, musíme se soustředit na každé utkání a věřit, že se střelecká smůla protrhne a rozjedeme se," řekl litvínovský kapitán Michal Trávníček.

Již po třiceti vteřinách hry se ukázala první litvínovská formace, v které stejně jako v pátek v Mladé Boleslavi nastoupil místo zraněného centra Hübla Nejezchleb. Jánskému ale v dobré šanci puk utekl a nedokázal vůbec zakončit.

V páté minutě našlápl ve středním pásmu Černý, ale bekhendem trefil pouze Lacovu lapačku. V další šanci byl Trávníček, který těsně minul levou tyčku. Naopak udeřil Chomutov. Grman vypálil v přesilové hře po ledě a puk prošel pod Petráskovými betony.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Chomutov

Otěže utkání převzali Chomutovští a v 18. minutě opět v početní výhodě zvýšili. Za bezmocného Petráska dorazil puk Poletín. Za 56 vteřin ale odpověděl Černý, který zakončil individuální akci úspěšným bekhendovým pokusem a snížil na 1:2.

V úvodu druhé části se oba týmy střídaly v přesilových hrách, ovšem bez brankového efektu. Ve 28. minutě se opět radovali hosté. Nejprve Dietz úspěšně ubránil přečíslení dvou proti jednomu, poté ale dojíždějící Poletín se štěstím propálil Petráska.

"Jsem rád, že jsem dal dvě branky, ale raději beru tři body, protože hrajeme jako tým," řekl Poletín.

Na odpověď ale domácí čekali pouhých 58 vteřin. Nejezchleb z rohu hřiště nezištně zadovkou našel Lukeše a ten z první zamířil přesně. Domácí byli v dalším průběhu třetiny aktivnější, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

První polovina závěrečného dějství šance nenabídla, ale v té druhé už bylo na ledě více vzruchu. Nejprve Nejezchleb našel křížným pasem Lukeše, Laco ale zasáhl lapačkou. V 52. minutě se řítil Jánský sám na hostujícího gólmana, který se opět vyznamenal. Stav nezměnila ani závěrečná power play domácích.

"Přijeli jsme pro tři body a ty jsme dnes získali. Jsme rádi, že se nám venku daří. Je to pátá výhra z pěti venkovních utkání. Neskutečně nás drží brankář Laco," dodal Poletín.

HC Litvínov - Piráti Chomutov 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 19. J. Černý (M. Hanzl), 29. F. Lukeš (Nejezchleb, Jánský) - 8. Grman (Valach, Vondrka), 18. Poletín (Slovák, J. Mrázek), 28. Poletín (Lauko). Rozhodčí: Pešina, Sýkora - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 8:10. Využití: 0:2. Diváci: 5825.

Litvínov: Petrásek - Baránek, Sörvik, L. Doudera, Gula, Dietz, K. Pilař, Z. Sklenička - F. Lukeš, Nejezchleb, Jánský - J. Černý, M. Hanzl, Matoušek - Trávníček, Válek, Jurčík - M. Hořava, Nicholls, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Chomutov: J. Laco - Flemming, J. Mrázek, Valach, Grman, Slovák, Rašner - Vondrka, Huml, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Koblasa, Skokan, Poletín - V. Tomeček, Chlouba. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Darek Stránský (Litvínov): "Nás pohřbilo to, že Chomutov byl produktivní v přesilových hrách. V první třetině jsme dostali dvě branky z přesilových her, které byly jednoduše sehrané. Náš výkon nebyl špatný, ale body nepřinesl. Jedna hrubá chyba rozhodla, Chomutov dal třetí branku a bylo rozhodnuto. Jestliže budeme pokračovat ve výkonech, jako byl ten dnešní, tak věřím tomu, že by se to mohlo zlepšit."

Petr Martínek (Chomutov): "My jsme spokojeni se ziskem tří bodů. Viděli jsme bojovné a zajímavé utkání. V první třetině jsme z minima vytěžili maximum. Využili jsme dvě přesilové hry. Od druhé třetiny se hra začala kouskovat, byla tam i z naší strany spousta zbytečných vyloučení. Trošku to uškodilo hokeji. Ve třetí části jsme dobře bránili, podržel nás brankář Laco. Jsme rádi, že jsme napravili nepovedené utkání s Plzní."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články