Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kometa si poradila s Vítkovicemi, výhru mistra řídil Zaťovič

Čtvrté vítězství za sebou vybojovala Kometa Brno, když v 9. kole extraligy přehrála Vítkovice 5:1. Přesvědčivou výhru úřadujícího mistra režíroval Martin Zaťovič, který sám dvakrát skóroval a na další branku přihrál. Brňané si ve vzájemných zápasech trochu vylepšili neúspěšnou bilanci, neboť v minulém ročníku ani v jednom ze čtyř zápasů Vítkovice neporazili.

Martin Zaťovič slaví gól do sítě Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

V brance Komety dostal podruhé v sezoně příležitost brankář Karel Vejmelka, který před více než dvěma týdny udržel čisté konto ve Zlíně. Tentokrát jej překonal pouze Patrik Zdráhal.

Brňané začali útočně, soupeř oplácel stejnou zbraní. V oboustranně rychlém hokeji si domácí vytvořili slibnější střelecké příležitosti a prosadili se poprvé v 15. minutě při hře čtyři na čtyři. Po Eratově přihrávce překonal brankáře Bartošáka Zaťovič.

"Vítkovice v minulých zápasech nehrály tak špatný hokej. Ale jak nám to tam dnes napadalo, tak byl už soupeř poloviční. Chyběla mu agresivita. Tím to bylo pro nás jednodušší," poznamenal nejproduktivnější hráč Komety v zápase Zaťovič.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Vítkovice

Vítkovice po inkasovaném gólu zvýšily aktivitu, v koncovce ale v první třetině postrádaly přesnost. V úvodu druhé třetiny využil Vincour zaváhání Kurovského, který neodpálil před vlastní brankou puk, a zvýšil na 2:0. Vítkovice ještě vrátil do hry ve 26. minutě Zdráhal.

"Bohužel jsme hráli dnes hodně špatně. Brno nás přehrálo a dělalo si s námi v útočném pásmu, co chtělo. Odehráli jsme dvě poslední špatná utkání, v pátek v Jihlavě a dnes v Brně. Brankář Bartošák nás ještě podržel, mohli jsme prohrát větším rozdílem," uvedl Zdráhal.

Po inkasovaném gólu ale Kometa zvýšila obrátky, získala výraznou převahu a z ní vyústil při přesilovce třetí gól. Brankář Bartošák stačil vyrazit Svobodovu střelu pouze před Zaťoviče, jenž pohotově trefil opuštěnou polovinu branky.

V závěrečné třetině si už Brňané se svým soupeřem jen pohrávali. Ve 42. minutě navýšil skóre Mallet a o devět minut později dorazil protivníka Hruška, který oklamal zadáky soupeře a blafákem překonal i Bartošáka.

"Dnes se nám docela dařilo, což se projevilo i na výsledku. Dokázali jsme si lépe vyhovět, dávali si puky více do hole než po mantinelu. Konečně se nám podařilo dát první branku, což se nám dlouho nepovedlo," dodal útočník Komety Hruška.

Vítkovice se po tomto gólu už na vážnější odpor nezmohly a Kometa snadno dokráčela k jasné výhře. Ostravané ve ve venkovním dvojzápase s Jihlavou a Brnem nezískali ani bod.

Kometa Brno - HC Vítkovice 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 15. Zaťovič (M. Erat, Krejčík), 22. Vincour (Dočekal), 33. Zaťovič (T. Svoboda, Krejčík), 42. Mallet (Nahodil), 51. J. Hruška (Zaťovič, Barinka) - 26. P. Zdráhal (Lev). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 7058.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Štencel, Malec - M. Erat, J. Hruška, Zaťovič - Haščák, V. Němec, T. Svoboda - Vincour, L. Čermák, Dočekal - H. Zohorna, Nahodil, Mallet. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.

Vítkovice: Bartošák - Hrbas, Baranka, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Dej, Lev, Olesz - Szturc, T. Jáchym, Š. Stránský - P. Zdráhal, Kolouch, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Kamil Pokorný (trenér Brna): "Historicky zápasy s Vítkovicemi pro nás nebyly jednoduché. Loni jsme nevyhráli ani jeden zápas za tři body. Dnes se všechno změnilo. Odehráli jsme výborné utkání. Po celých šedesát minut to byl z naší strany týmový a konstantní výkon od prvního do posledního hráče. Měli jsme výborný pohyb, díky tomu jsme dobře kombinovali, vytvářeli jsme si spoustu střeleckých příležitostí. Měli jsme velký tlak a zaslouženě vyhráli. Věřím, že jsme tímto výkonem pobavili i výborné diváky. Obránce Ondra Němec nedohrál utkání kvůli zranění. Věříme, že bude brzy fit."

Pavel Trnka (trenér Vítkovic): "Hodnocení z naší strany je jednoduché. Kometa nás jednoznačně přehrála. Nezasloužili jsme si tady bodovat. Z těch mála šancí, které jsme si vytvořili, jsme žádnou nedokázali zužitkovat. Proto jsme nemohli uspět. Štve mě, že si dnes spousta našich hráčů neuvědomila, že bez tvrdé práce a dřiny to nepůjde. Musíme se vrátit k poctivé práci."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články