Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jihlava poprvé v přípravě vyhrála, v generálce zdolala Zlín

Praha - Hokejisté Dukly Jihlava v generálce na extraligu, do které se vracejí po 12 letech, porazili Zlín 3:1. Mladá Boleslav zvítězila nad pražskou Spartou 2:1 v prodloužení, Pardubice podlehly na ledě prvoligové Slavie 2:3, Olomouc vyhrála v Trenčíně 5:1 a Vítkovice na hřišti druholigové Poruby 8:0.

Utkání Zlín - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Jihlava měla na programu jen šest přípravných duelů a až na závěr se dočkala vítězství. V deváté minutě dostal Duklu do vedení v přesilové hře Protasenja, v polovině utkání zvýšil Radek Hubáček a ve 49. minutě upravil ve vlastním oslabení Jan Zdráhal už na 3:0. Gólmanovi Škarkovi pokazil v závěru čisté konto Žižka. Zlín ještě čeká ve čtvrtek duel v Olomouci.

Spartu přivítala Mladá Boleslav v Poděbradech a prohrávala od šesté minuty, kdy proměnil únik v oslabení Lenc. V 58. minutě vynutil prodloužení Petr Vrána, ale v čase 62:26 rozhodl ve prospěch Bruslařského klubu Orsava. Ve čtvrtek se Pražané přestaví v odvetě v Mladé Boleslavi, pro kterou to bude generálka na extraligu. Sparta ještě bude hostit v úterý v Tipsport Aréně Slavii.

Slavia doma získala skalp Pardubic, které v jedenáctém testu před sezonou teprve počtvrté prohrály. Dynamo sice vedlo od páté minuty díky Quennevilleově trefě, v polovině utkání však vyrovnal Kopta a na začátku třetí třetiny otočil stav Šafránek. Za Východočechy vyrovnal v oslabení Poulíček, ale v 53. minutě v přesilovce rozhodl Jankovský. Dynamo se ještě ve čtvrtek představí na ledě prvoligového Prostějova.

Olomouc v Trenčíně prohrávala od poloviny úvodního dějství po gólu Ölveckého, vzápětí ale smazal ztrátu Houdek a ve druhé třetině se za hosty trefili Vyrůbalík a Holec, který ujel v oslabení. V závěrečné části ještě zvýraznili rozdíl Jan Knotek a Skladaný.

Vítkovice si na ledě Poruby s chutí zastřílely a dvakrát se mezi střelce zapsali Lev a Šimon Stránský. V brance vítězů se o čisté konto podělili Bartošák s Dolejšem. Poslední přípravný duel sehrají Vítkovice v pátek doma proti Trenčínu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články