Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sledge hokejisté bijí na poplach. Chybí peníze, účast na paralympiádě nejistá

Praha – Na poslední paralympiádě vybojovali historické páté místo. Jestli se však čeští sledge hokejisté představí také na příštích hrách v Pchjongčchangu jisté není. Reprezentačnímu týmu totiž chybí milion korun, aby odcestoval v říjnu na kvalifikační turnaj do Švédska.

Čeští sledge hokejisté
zdroj: ISIFA/EPA autor: SERGEI CHIRIKOV

"Tím, že je situace nejistá, se nám netrénuje vůbec dobře. Zatím ani nevíme, jestli odjedeme," uvedl trenér české reprezentace Jiří Bříza.

Loni měli sledge hokejisté na fungování čtyři miliony z hokejového svazu. Po organizačních změnách ale nyní jejich činnost financuje pouze Česká asociace tělesně handicapovaných sportovců.

"Peníze, které měla reprezentace na fungování na jednu sezonu, tak nemá ČATHS ani pro všechny paralympijské sportovce, a teď to rozdělte mezi všechny. Prostě, nedostalo se," povzdechl si kapitán české reprezentace Zdeněk Šafránek.

Je nám líto, video expirovalo.
Šafránek: Na kvalifikaci a soustředění potřebujeme milion korun

Připlují finance z ministerstva?

Český paralympijský výbor se spoléhá na to, že kritickou situaci vyřeší peníze z ministerstva školství. "Pro nás je důležité, že na ministerstvu o tom problému ví, že se ve věci jedná a že se řešení hledá. Byli jsme ubezpečeni, že k tomu vůle je," nastínil předseda Českého paralympijského výboru Ondřej Sejpka.

Pouze na ministerstvo ale sledge hokejisté spoléhat nechtějí, o podporu poprosili své fanoušky. "Udělalo se video, které pomocí slevomatu vybírá sbírku a dotace od veřejnosti, abychom dali dohromady peníze," uvedl Bříza.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články