Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Hossa bojuje s kožní chorobou a vynechá celou sezonu NHL

Chicago (USA) – Marián Hossa do příští sezony NHL nezasáhne. Slovenského útočníka Chicaga a trojnásobného vítěze Stanleyova poháru trápí kožní choroba a kvůli vedlejším účinkům léků, které bere, si musí dát od hokeje pauzu.

Marián Hossa
zdroj: PA autor: Jacques Boissinot

"Přestože jsem z toho nešťastný, že nebudu moci hrát, musím vzít v potaz závažnost mých problémů a také to, jak léčba ovlivňuje můj život na ledě i mimo něj," řekl Hossa. Se svými potížemi je pod dohledem lékařského týmu Chicaga už několik let a doktor Michael Terry hráčovo rozhodnutí vynechat sezonu podporuje.

Osmatřicetiletý útočník se v roce 2009 upsal Chicagu na dvanáct let. Z kontraktu s průměrným s ročním příjmem 5,275 milionu dolarů mu tak zbývají ještě čtyři roky. Ale jelikož jeho výše postupem času klesala, má už aktuální roční příjem od nadcházející sezony ve skutečnosti rovný milion dolarů.

Generální manažer Blackhawks Stan Bowman bere Hossovu absenci jako velkou ztrátu. Slovenský kanonýr vynechal za posledních šest sezon jen 46 utkání. "Jeho spoluhráči i trenéři věděli, že bojuje s nějakými velkými fyzickými obtížemi, ale nikdy si nestěžoval ani nevynechal zápas kvůli problémům, kterým čelil," ocenil Bowman.

V NHL dosud odehrál 1309 zápasů, v nichž nasbíral 525 gólů a 609 asistencí. V 205 utkáních play-off dal 52 branek a zaznamenal 97 přihrávek.

Zámořská média původně uvedla, že má alergii na hokejovou výstroj a hrozí mu konec kariéry. Kvůli alergii na pot musel v minulosti ukončit hokejovou dráhu český obránce Jan Vopat. Někdejšímu hráči Los Angeles a Nashvillu nepomohla ani speciální výstroj.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články