Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hosták mění ČT za extraligový Zlín. V klubu se stal generálním manažerem

Zlín - Martin Hosták, bývalý reprezentační útočník či spolukomentátor České televize, bude od 20. června působit v roli generálního manažera hokejového Zlína. Devětačtyřicetiletý rodák z Hradce Králové, který během hráčské kariéry nastupoval v domácí lize, švédské nejvyšší soutěži i NHL, nahradí ve funkci odstupujícího Karla Adamíka. Vzájemná spolupráce není nijak časově omezena.

Martin Hosták
zdroj: ČT24 autor: Vojtěch Rejl

Za hlavní úkol si vytyčil vybudování stabilní struktury klubu, kam hodlá dosadit konkrétní lidi. "Budu jednat i s klukama, kteří jsou hokejovými legendami, a byl bych rád, kdyby se zapojili do struktury," řekl Hosták. Mluvil například s Petrem Čajánkem či Petrem Leškou.

Druhým úkolem bude shánění partnerů pro nadcházející sezonu. "Je nastavený rozpočet, a ten je třeba naplnit, oslovit stávající partnery i najít nějaké nové," pokračoval někdejší kouč Hradce Králové. V roli generálního partnera skončila společnost PSG. Nový by měl být podle Hostáka nejen na jednu sezonu, ale minimálně pro další tři roky.

Je nám líto, video expirovalo.
Generálním manažerem hokejového Zlína bude Hosták

Podle vedení moravského celku by bylo ideální, kdyby hokejisté vyjeli na led během začátku sezony v dresech s logem nového partnera. "Vede se jednání s vážným zájemcem, jenž by chtěl vstoupit do názvu klubu. Já odhaduji, že do začátku července bude jasno," uvedl viceprezident klubu Radomír Zbožínek.

Hosták by se nebránil posílení kádru, za reálnější však považuje dát prostor mladým odchovancům než nakupovat zahraniční hráče, kteří by hráli ve třetí nebo čtvrté lajně. "Na kádru se pracuje průběžně. Je v intencích toho, co si v téhle chvíli klub může dovolit. Pokud se podaří zajistit partnery, taky by se mi pochopitelně líbil silnější kádr."

V současnosti bude za úspěch považovat postup do play-off. Hosták nabídku přijal také kvůli velkému zájmu Zlína, podpoře města a možnosti zapojit se do tvorby a rozvoje nějakého klubu.

"Funkce je natolik prestižní a takových nabídek zas tolik nechodí. Mně jich pár po kariéře přišlo. Doteď jsem je odmítal a říkal jsem si, že jsem ještě dost mladý na to, abych dělal bafuňáře. Teď na prahu padesátky si říkám, že už je skoro čas," konstatoval Hosták.

Přiznal však, že jej hodně lidí z hokejového prostředí od nabídky odrazovalo, zejména z důvodu nutného konce v práci televizního komentátora. 

Změny ve vedení klubu nastaly už loni v listopadu. Po odvolání trenérské dvojice Rostislav Vlach, Juraj Jurík rezignoval na post jednatele Patrik Kamas, jehož funkci převzal generální manažer Adamík. Novými trenéry se stali Robert Svoboda a Martin Hamrlík. Do play-off se však zlínští hokejisté nedostali a nakonec obsadili v extralize 12. místo.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články