Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Grand Rapids slaví vítězství v AHL, v šestém finále rozhodl Frk

Grand Rapids (USA) - Hokejisté Grand Rapids s českými útočníky Martinem Frkem, Tomášem Noskem a obráncem Filipem Hronkem slaví zisk Calder Cupu v nižší zámořské lize AHL. V šestém finále porazil farmářský tým Detroitu na domácím ledě Syracuse 4:3 a ovládl sérii 4:2 na zápasy. Vítěznou brankou o tom rozhodl v 53. minutě Frk, který si navíc připsal jednu asistenci.

Hokejisté Grand Rapids slaví zisk Calder Cupu
zdroj: Twitter/ AHL

Třemi přihrávkami se podílel na ukončení série Nosek, za poražené zaznamenal jednu asistenci bek Dominik Mašín. Trofej Jacka A. Butterfielda pro nejužitečnějšího hráče play-off získal útočník Tyler Bertuzzi z týmu vítězů. Trio v barvách Griffins rozšířilo počet českých vítězů Calder Cupu na 30.

Čtyřiadvacetiletý Nosek byl s 22 body za 10 branek a 12 asistencí z 19 zápasů nejproduktivnějším hráčem Grand Rapids v play-off a celkově skončil třetí za duem z celku poraženého finalisty. O šest bodů zaostal za vítězným Corym Conacherem a o pět za druhým Yannim Gourdem. O rok mladší Frk skončil s 15 body za pět tref a 10 přihrávek z 16 utkání na 14. místě.

Je nám líto, video expirovalo.
Frk zářil v 6. finále AHL a přispěl k zisku Calder Cupu

Devatenáctiletý Hronek se zařadil do týmu Griffins až po skončení sezony v juniorské OHL v Saginawu, v základní části stihl 10 utkání a v play-off dostal příležitost jen ve dvou zápasech druhého kola proti Chicagu Wolves. Grand Rapids potvrdili v šestém finále kralování na domácím ledě, kde vyhráli i desátý zápas v play-off. V utkání ale třikrát dotahovali ztrátu.

Záložní tým Tampy Bay dostal poprvé do vedení v 15. minutě Gourde a po 18 vteřinách druhé třetiny vyrovnal po Noskově přihrávce Matthew Ford. Ve 28. minutě získal Crunch vedení 2:1 Matt Taormina a za čtyři minuty smazal ztrátu Mitch Callahan. Potřetí se radovali hosté z vedení 110 vteřin před koncem druhého dějství, kdy se prosadil podruhé Gourde. Pak ale hráči Grand Rapids stav otočili.

Ve 44. minutě po asistencích Noska a Frka skóroval Bertuzzi a v čase 52:41 rozhodl přesnou střelou téměř od modré čáry Frk. Hokejisté Grand Rapids získali Calderův pohár podruhé. Na triumfu v roce 2013 se podíleli brankář Petr Mrázek a útočník Andrej Nestrašil.

Finále nižší zámořské hokejové ligy AHL - 6. zápas:

Grand Rapids - Syracuse 4:3 (Frk 1+1, T. Nosek 0+3 - Mašín 0+1) - konečný stav série 4:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články