Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sacha Treille se vrací do extraligy, posílí Pardubice

Pardubice - Sacha Treille se vrací do české extraligy. Devětadvacetiletý francouzský útočník podepsal roční smlouvu s hokejovými Pardubicemi. Českou nejvyšší soutěž hrával již v letech 2010 až 2014 za Kladno a Spartu, v níž působil i se svým starším bratrem Yorickem.

"Chtěli jsme sehnat kvalitní levé křídlo. Bohužel na našem trhu nebyl žádný český hráč, který by splňoval naše požadavky. Jakmile jsme narazili na možnost angažovat Sachu, zjistili jsme si aktuální informace. Kromě hokejových kvalit pro něj rozhodl fakt, že nemá status cizince, neboť v Česku dříve působil," řekl generální manažer Dušan Salfický.

V posledních dvou sezonách patřil Treille s bratrem Yorickem k tahounům Rouenu. Loni klub získal francouzský titul, letos ve finále neuspěl. Nová pardubická posila za uplynulé dva ročníky ve 100 utkáních včetně play-off nasbírala 87 bodů za 52 branek a 35 asistencí. Letos si zahrál Sacha Treille již podeváté na mistrovství světa elitní skupiny.

"Prošel si českou extraligou, je švédským mistrem, hrál v Německu a poslední roky ve Francii, kde má průměrně bod na utkání. V poslední sezoně byl nejlepším střelcem Rouenu, to svědčí o jeho kvalitě. Pro nás je ještě důležitější, že je stabilním reprezentantem Francie. Jeho úroveň je vysoká, je ostřílený mezinárodním hokejem, pravidelně nastupuje na mistrovstvích světa," uvedl Salfický.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články