Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hudler přispěl gólem k divoké přestřelce Detroitu s Pittsburghem

New York - Třináct gólů padlo v divoké přestřelce mezi hokejisty Detroitu a Pittsburghu v úterním zápase zámořské NHL. Z vítězství 7:6 v prodloužení se nakonec radovali hostující Penguins, přestože většinu utkání prohrávali, v jednu chvíli dokonce o tři branky. Gólem a dvěma přihrávkami se do statistik zapsal útočník Red Wings Jiří Hudler a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání.

Detroit - Pittsburgh
zdroj: AP autor: Tony Avelar

Detroit vedl v 46. minutě 5:2 a zdálo se, že jistě kráčí za vítězstvím. Následně sice snížili Jevgenij Malkin a Jordan Staal, jenže v 51. minutě Hudler svým třetím gólem v sezoně zvýšil na 6:4. Pak ale začal úřadovat Staal, dvěma góly se postaral o vyrovnání a dovršil hattrick. Ve čtvrté minutě nastavení navíc v útočném pásmu obral o puk Pavla Dacjuka a přihrál na vítězný gól Ruslanu Fedotěnkovi. "Zdálo se, že všechno, na co jsem sáhl, skončilo v bráně," radoval se Staal, který v předchozích čtrnácti zápasech letošní sezony skóroval jen dvakrát.

Útočník Higgins vstřelil hattrick; věnoval ho matce

V show dvou mužů se proměnilo kanadské derby mezi Montrealem a Ottawou. Útočník Canadiens Chris Higgins vstřelil svůj první hattrick v kariéře, brankář Carey Price vychytal premiérové čisté konto v sezoně a domácí hokejisté zvítězili 4:0. "Ten hattrick bych chtěl věnovat mamince," řekl Higgins, jehož matka žije v New Yorku na Long Islandu. "Vím, že i táta má velkou zásluhu na tom, kam až jsem to v hokeji dotáhl, ale já bych teď chtěl prostě jenom říct: 'Drahá Sue, děkuji mnohokrát,'" dodal Higgins. 

Také další souboj dvou kanadských týmů mezi Calgary a Torontem skončil vítězstvím domácích. O výhru Flames 4:3 se nejvíc zasloužil útočník Dustin Boyd, který vstřelil dva góly. Boyd v zápase těžil ze spolupráce s Jaromem Iginlou, do jehož formace se dostal díky tomu, že Mike Cammalleri onemocněl chřipkou.

Hokejisté San Jose nestačili na Nashville

Sérii tří porážek ukončili hokejisté Philadelphie díky vítězství 3:1 na ledě New Yorku Islanders. Přišli však o klíčového útočníka Daniela Briera, který v 34. minutě otevřel skóre zápasu, kvůli zranění ale hned při následujícím střídání odstoupil. Briere se přitom teprve v sobotu vrátil do sestavy Flyers poté, co vynechal šest zápasů po drobném chirurgickém zákroku. 

Po šňůře devíti výher skončila domácí neporazitelnost San Jose, které na vlastním ledě podlehlo Nashvillu 3:4 v prodloužení. Žraloci přitom v utkání vedli 2:0 a 3:2 a přestříleli soupeře v poměru 57:29, ani to jim ale nestačilo. Rozhodující gól vstřelil v 63. minutě Ville Koistinen, asistenci si připsal český útočník Radek Bonk.

Výsledky úterních zápasů NHL:

NY Islanders - Philadelphia 1:3, Detroit - Pittsburgh 6:7 v prodl., Calgary - Toronto 4:3, Montreal - Ottawa 4:0, San Jose - Nashville 3:4 v prodl., Los Angeles - Dallas 3:2 po sam. nájezdech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články