Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

České Budějovice mohou výhrou nad Ufou oživit naději na postup

České Budějovice - S touhou odčinit debakl 1:7 z ruského ledu vstoupí hokejisté Českých Budějovic do domácí odvety proti Ufě, která bude jejich třetím utkáním v základní skupině C Ligy mistrů. Před středečním duelem je jasné, že pokud chtějí Jihočeši ještě pomýšlet na postup, musejí lídra tabulky porazit. Uspěje-li Salavat Julajev, stane se prvním semifinalistou soutěže. Vedle tří bodů je ve hře jako vždy také prémie 50 tisíc eur pro vítěze utkání.

Sport
zdroj: ČT4

V extralize Mountfield stále tápe a uzavírá tabulku, zatímco ruský mistr prokazuje svou kvalitu i v Kontinentální hokejové lize, kde je zatím druhý za Atlantem Mytišči. "Pro nás je to velká prověrka po přestávce, v níž jsme se věnovali samozřejmě jak trošku odpočinku, tak i kondici a určitým věcem, které nám v extralize nefungovaly a dostaly nás na dno tabulky. Ufa je soupeřem nejvyšší kvality, který nás důkladně prověří," řekl po dnešním tréninku kouč Ernest Bokroš, který již před úvodním zápasem označil Ufu za největšího favorita celé soutěže.

Mountfield již může využít služeb obránce Richarda Jareše a útočníka Vítězslava Bílka, kteří byli dopsáni na soupisku. V týmu soupeře bude na stejnou příležitost čekat český útočník Michal Mikeska, který Ufě dlouho chyběl kvůli zranění. V sestavě by se však mohl objevit. V Budvar Areně by se měli s jistotou představit v barvách Ufy další čeští reprezentanti obránce Miroslav Blaťák a útočník Leoš Čermák. Chybí pouze zraněný bek Oleg Tverdovskij.

Ufa si brousí zuby na výhru celé Ligy mistrů

Pokud ruský tým vyhraje, byť třeba v nastavení, už ho z první příčky ve skupině C nikdo nesesadí. Po dvou odehraných zápasech vede s plným počtem šesti bodů o tři body před Jihočechy, poslední Slovan Bratislava je zatím bez bodu. "My chceme Ligu mistrů vyhrát celou," řekl útočník Andrej Taratuchin. 

Hlavními rozhodčími duelu, který odvysílá ze záznamu ČT4 ve středu od 22 hodin, budou Nor Ole Stian Hansen a Švýcar Danny Kurmann. Na čarách jim pomůže švýcarská dvojice Joris Muller, Nicolas Fluri.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články