Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nestárnoucí Jágr nechybí mezi finalisty Zlaté hokejky

Praha - O Zlatou hokejku pro nejlepšího českého hokejistu uplynulé sezony se uchází osm hráčů z NHL a dva z Kontinentální ligy. Mezi desítkou kandidátů po druhém kole hlasování nechybí ani obhájce prvenství Jaromír Jágr, který je s dvanácti triumfy rekordmanem ankety. Vítěz bude vyhlášen v úterý 20. června v Praze.

Jaromír Jágr v dresu Floridy
zdroj: ČTK/AP/DARRYL DYCK

Do závěrečného třetího kola postoupili Pavel Francouz (Čeljabinsk), Michael Frolík (Calgary), Radko Gudas (Philadelphia), Jaromír Jágr (Florida), Jan Kovář (Magnitogorsk), David Krejčí (Boston), Ondřej Palát (Tampa Bay), David Pastrňák (Boston), Jakub Voráček (Philadelphia) a Radim Vrbata (Arizona).

Ve druhém kole hlasování se mezi nejlepší prosadili obránce Gudas s útočníkem Palátem, místo v desítce naopak opustili Martin Hanzal (Minnesota) a Dominik Kubalík (Plzeň). Nejlepším zástupcem extraligy je liberecký obránce Radim Šimek, který skončil jedenáctý.

Pětačtyřicetiletý Jágr se mezi desítku nejlepších prosadil již po čtyřiadvacáté. Nováčky v elitní společnosti jsou Frolík, Gudas a nejproduktivnější český hráč v tomto ročníku NHL Pastrňák, který ovládl první kolo.

Finálovou desítku určila dvě kola hlasování zástupců Českého svazu ledního hokeje, trenérů reprezentace, mládežnických výběrů i klubů nejvyšší soutěže a novinářů. O vítězi rozhodne hlasování ve třetím kole, do kterého se předešlé výsledky nebudou započítávat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články