Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Českou reprezentaci čekají ve skupině obhájci ze Švédska či Rusové

Kolín nad Rýnem - Čeští hokejisté změří síly v základní skupině A na příštím mistrovství světa 2018 se Švédskem, Ruskem, Švýcarskem, Běloruskem, Francií, Rakouskem a také v prestižním derby se Slovenskem. První část turnaje odehrají v Kodani, kde šampionát také vyvrcholí.

Tomáš Kundrátek v souboji s Artěmijem Panarinem
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Na základě žebříčku Mezinárodní hokejové federace měl český národní tým hrát ve skupině s domácím Dánskem v Herningu. Pořadatelé nicméně využili právo na změnu a prohodili si pozici s Francií.

"Obě skupiny jsou nyní podobné a vyrovnané. Švédsko s Dánskem musely být v opačných skupinách a my jsme chtěli, aby Rusko hrálo v Kodani. Cestuje za nimi spousta fanoušků," uvedl prezident Dánské hokejové asociace Henrik Bach Nielsen.

"Už se na nás obrátila s žádostí o informace řada ruských organizací. Jsme si jisti, že Kodaň tento úkol zvládne a vytvoří slavnostní prostředí pro mnoho zahraničních diváků, kteří přijedou. A také pro dánské fanoušky," doplnil.

Dánové již s předstihem oznámili, že své zápasy budou hrát v menší hale v Herningu, kde se utkají s Kanadou, Finskem, USA, Německem, Norskem, Lotyšskem a Jižní Koreou.

"Skupina v Herningu bude stejně zajímavá. Dánsko je Dánsko a představte si, jakou atmosféru budou mít zápasy Německa, Finska a Lotyšska," poukázal Nielsen na reprezentace, jejichž fanoušci tradičně podporují svůj tým v hojném počtu.

Mistrovství světa se uskuteční od 4. do 20. května.

Skupina A: Rusko, Švédsko, ČR, Švýcarsko, Bělorusko, Slovensko, Francie, Rakousko.

Skupina B: Kanada, Finsko, USA, Německo, Norsko, Lotyšsko, Dánsko, Jižní Korea.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články