Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hokejový expert Sýkora bude na ČT sport pokračovat dál

Paříž/Praha - Marek Sýkora měl původně v úmyslu po uplynulém mistrovství světa skončit se svou prací hokejového experta ČT sport. Nakonec je ale vše jinak. Sýkora si záměr rozmyslel a bude pokračovat dál. V únoru příštího roku ho tak čeká třeba práce během očekávaného vysílání olympijského turnaje.

Marek Sýkora
zdroj: ČT sport autor: Jan Langer

Už to vypadalo, že po letošním světovém šampionátu bude ucelený tým průvodců v podobě Jiřího Hölzela a Roberta Záruby doprovázený dlouholetým expertem a někdejším hráčem a koučem Markem Sýkorou minulostí. Sýkora měl v plánu na obrazovce skončit.

"Marek, jehož postřehy provázely českotelevizní program mistrovství v Minsku, v Praze i v Moskvě, ohlásil, že mistrovství světa v Paříži bude jeho posledním," řekl ještě před startem MS šéfkomentátor Záruba.

Jenže člověk míní a člověk také občas mění. Sýkora se nakonec rozhodl, že ve své roli bude přece jen působit dál. "Nemohl se rozhodnout, jestli bude ještě příští sezonu pokračovat, nebo ne. Nakonec jsme ho ale nenápadně přesvědčili, že by to tak měl udělat. Takže příští reprezentační sezona bude i s Markem, což je pozitivní," uvedl Hölzel.

Marek Sýkora
zdroj: ISIFA

Bývalému českému trenérovi, který vedl Plzeň, Slavii, Pardubice, Karlovy Vary, Petrohrad či Dinamo Minsk, bude letos v listopadu devětašedesát let. Naposledy působil právě v Minsku, kde před pěti leti s trénováním skončil. Předtím stál i na střídačkách Jekatěrinburgu a Magnitogorsku, vedl rovněž reprezentační výběry do 18 a 20 let.

V sezoně 201718 odvysílá Česká televize celou extraligovou sezonu a následně play-off. Mezi listopadem a dubnem nebudou chybět ani zápasy v rámci seriálu Euro Hockey Tour, s největší pravděpodobností i přímé přenosy z mistrovství světa juniorů.

Prvním vrcholem sezony pak bude olympijský turnaj na zimních Hrách v korejském Pchjongčchangu, ten druhý pak v květnu, kdy se světový šampionát přesune do dánských měst Kodaň a Herning.

Je nám líto, video expirovalo.
Marek Sýkora zůstává v pozici experta ČT sport
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články