Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hemský v penaltovém rozstřelu rozhodl o vítězství Oilers 3:2

New York - Český hokejový útočník Aleš Hemský rozhodl v pondělním zápase NHL penaltový rozstřel mezi New Yorkem Rangers a Edmontonem a zasloužil se o vítězství Oilers 3:2. Pětadvacetiletý rodák z Pardubic překonal brankáře Henrika Lundqvista střelou na lapačku a podruhé za sebou se stal druhou hvězdou utkání.

Aleš Hemský
zdroj: google

Lundqvista zastínil gólman Edmontonu Jeff Drouin-Deslauriers. Nováček NHL v utkání zlikvidoval 40 střel soupeře a v rozstřelu si poradil s nájezdy Žerděva, Sjöströma i Näslunda.

Ve druhém utkání pondělního večera si hokejisté Washingtonu poradili na svém ledě s Tampou Bay 4:2 a ve Východní konferenci zůstávají jediným týmem, který ještě doma neprohrál v normální hrací době.

V utkání se proti sobě postavili brankáři Brent Johnson a Olaf Kölzig, kteří v posledních třech sezonách tvořili tandem gólmanů Washingtonu. V létě však Kölzig po 16 sezonách strávených v týmu Capitals odešel do Tampy a návrat do americké metropole se mu nevydařil.

Diváci ho sice přivítali s nadšením, jeho bývalí spoluhráči mu však na uvítanou v první třetině nasázeli tři branky. "Nevěděl jsem, co můžu při vstupu na led čekat. Určitě jsem však nečekal, že budeme po první třetině prohrávat 0:3," řekl zklamaně německý gólman.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články