Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kováčik: Gólem jsem si jistý nebyl, Lašák střelu chytil grandiózně

Brno – Stoprocentně jistý si nebyl. Jozef Kováčik rozhodl třetí finále s Libercem střelou, se kterou měli plnou hlavu starostí především rozhodčí, kteří museli posoudit, zda puk překročil brankovou čáru, nebo jej brankář Ján Lašák chytil ještě před ní. Obránce Komety Kováčik ocenil rychlost Lašákova zákroku a přiznal, že jistotu gólu po své střele neměl.

Jozef Kováčik
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Bylo to padesát na padesát. Lašák udělal pohyb do branky. Ale nebyl jsem na brankové čáře. Jen jsem doufal, že puk je v brance. Nebyl jsem si na sto procent jistý. Lašák střelu chytil grandiózně," řekl Kováčik.

Liberečtí hokejisté dokonce označili Lašákovu reakci za zákrok roku. "To nevím. Pokud to tak bylo, tak pro mě to byla parádní tečka. Jsem rád, že to tam prošlo. Respektive ruka zůstala za brankovou čárou. Lašák ruku po střele natahoval. Puk má nějakou rychlost a napnutou ruku odtlačí. Ale bomba to nebyla. Byla to však střela gólová, vítězná," uvedl Kováčik.

"Krejčík mi výborně přihrál. Snažil jsem se trefit puk co nejlépe. Ale nevybíral jsem si, zda to trefím pod růžek. Nebo pod horní tyčku. To nejde," poznamenal slovenský obránce. Na dotaz, co mu probíhalo v hlavě při dlouhém čekání na verdikt, uvedl: "Hlavně jsem si říkal, aby to bylo spravedlivé rozhodnutí. Celé finále by mělo o tom být. Jsem rád, jak to dopadlo."

Jozef Kováčik: "Je potřeba se dobře vyspat a udělat zítra pro úspěch maximum. Když budeme pokračovat v naší hře a Čiliak bude chytat tak, jak chytá, tak doufám, že se štěstí přikloní na naši stranu. Nechci nic zakřiknout, počkáme si na zítra."

Kometa v play-off působí suverénně. "Každý v týmu dělá, co má. Všichni hrajeme na maximum. Štěstí se přiklonilo k nám už od zápasu v konci základní části s Chomutovem, kdy jsme si je přitáhli na svou stranu. A nyní se nám to vyplácí," míní Kováčik.

Finálovou sérii ale navzdory vedení 3:0 nepovažuje za snadnou a hladkou. "Dva zápasy v Liberci skončily o gól, druhý duel jsme vyhráli až v prodloužení. A dnes to bylo dlouhou dobu 2:0. Určitě proti nám hraje kvalitní soupeř, který udělá všechno pro to, aby dotáhl pokračování série do Liberce," uvedl Kováčik.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články