Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jágr je zatím ohledně budoucnosti tajemný. Jen si počkejte a uvidíte, oznámil

Sunrise (USA) – Zůstane Jaromír Jágr na Floridě, či nezůstane? To je otázka, která čím dál více zajímá hokejové fanoušky. Sám legendární útočník však ohledně budoucnosti zůstává tajemný. Již dříve sice prozradil, že by u současného zaměstnavatele rád zůstal, zda tomu tak ale skutečně bude, neodhalil. Pětačtyřicetiletý forvard se má stát 1. července nechráněným volným hráčem.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK/AP autor: Gene J. Puskar

Jágr před týdnem ujistil, že touží pokračovat v kariéře. Neopomněl zároveň zdůraznit, jak dobře se cítí na Floridě. Více z něho ale zámořští novináři prozatím nedostali. "Nechci mluvit vůbec o ničem," prohlásil druhý nejproduktivnější hráč historie NHL za nedostižným Waynem Gretzkým. "Co se stane, to se stane. Jen si počkejte a uvidíte," odmítl pětačtyřicetiletý Jágr jakékoliv náznaky ohledně své budoucnosti.

V sezoně, která Panterům skončila už po základní části, odehrál všech 82 zápasů a zaznamenal 46 bodů za 16 branek a 30 asistencí, což ho řadí na čtvrtou příčku klubového bodování a stejnou pozici zaujímá i mezi střelci a nahrávači Panthers. Celkovou bilanci v dlouhodobé fázi si vylepšil na 1914 bodů z 1711 utkání (765+1149). Přesto není jisté, zda bude i nadále zapadat do klubových plánů pro příští ročník.

Z Rowea se stal jen poradce staronového generálního manažera, kterým je opět Dale Tallon, jenž zároveň hledá nového kouče. "Nějaké změny tady samozřejmě přijdou. Majitelé je chtějí (po nepovedené sezoně) udělat. A ty změny už také začaly," řekl Jágr.

Sám nijak nezastírá, jak je zklamaný, že se Floridy netýkají boje o Stanleyův pohár. "Byl to těžký rok, sezona plná zklamání. Spousta změn, sezonu jsme navíc začínali s mnoha zraněními klíčových hráčů. A nehráli jsme dost dobře na to, abychom se do play-off dostali. Zranění jsou sice součástí sportu, ale když přijdete o takto důležité hráče, není snadné se s tím vypořádat," přiznal Jágr.

Mužstvu chyběl 51 utkání Jonathan Huberdeau, přetrvávající problémy se zády sužovaly Aleksandra Barkova, který nuceně vynechal 21 utkání. Oba přitom v předchozí sezoně oslňovali jako elitní útočná formace právě s českým veteránem.

Tallon byl sice s Jágrem v kontaktu, možnost prodloužení spolupráce však zatím neprobírali. "Nemluvili jsme o tom. Příležitostně jsem hovořil zhruba před měsícem s jeho agentem. Ale stejně jako tomu bylo již v minulosti, tak si na to v příštích týdnech sedneme a posuneme to dál. Uvidíme, jaká jsou jeho přání a zda to zapadá do našich plánů, či nikoliv. Určitě půjde o pozitivní diskusi, tak uvidíme, k čemu povede," nastínil Tallon.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články