Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Karlovy Vary v generálce na baráž vyhrály ve Zlíně 3:2

Zlín - Hokejisté Karlových Varů vyhráli v závěrečném zápase skupiny o umístění na 11. až 14. místě na ledě Zlína 3:2 a teprve počtvrté v sezoně uspěli na cizím kluzišti. Energie o zisku tří bodů rozhodla ve třetí třetině, kdy se v rozmezí 26 sekund prosadili Denis Kindl a Henri Tuominen.

Sport
zdroj: ČT4

Výsledek nemohl nic změnit na tom, že Zlín obsadí konečné 12. místo a Karlovy Vary se představí v baráži. Západočeši však dokázali v nadstavbové části vyhrát pět z šesti utkání.

Domácí sice měli hned v úvodu možnost početní výhody, v té ale šly do vedení Karlovy Vary. Rachůnek hezkou individuální akci zakončil povedenou bekhendovou střelou.

Zlínští však dokázali rychle vyrovnat, Závorku v karlovarské brance překonal tvrdou střelou od modré čáry Žižka. V 16. minutě Jihomoravané skóre otočili. Honejskova střela trefila hostujícího brankáře do masky, sudí však hru nepřerušil a Chytil pohotově doklepl kotouč do sítě.

Hokejová derniéra na Zimním stadionu Luďka Čajky se dohrávala za tiché atmosféry, zlínský kotel postrádal už i bubny. A stejně tak postrádalo prostřední dějství i góly, i když na obou stranách zazvonila tyč. Za domácí pálil Ondráček, za hosty Skuhravý.

Úvod třetí části rozhodl. Střelou z mezikruží ve 42. minutě vyrovnal Kindl a za 26 vteřin poslal Energii do vedení Tomeček. Vyrovnat mohl v úniku Chytil, ale neuspěl. Na druhé straně se po pokusu Kolaříka prohlíželo video, ale stav už se nezměnil.

PSG Zlín - Energie Karlovy Vary 2:3 (2:1, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 7. Žižka, 16. Chytil (Honejsek) - 5. T. Rachůnek (Mikulík), 42. Kindl (Skuhravý), 42. Tuominen (V. Tomeček). Rozhodčí: Kubičík, Kika - Ganger, V. Hanzlík. Vyloučení: 4:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 1033.

Zlín: Štůrala (31. Kašík) - Marušák, Řezníček, Matějíček, Žižka, Kotvan, O. Horák, Ferenc - Ondráček, Popelka, O. Veselý - Bukarts, M. Kratochvíl, Honejsek - Kovařík, Chytil, Goiš - Ostřížek. Trenéři: Robert Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Karlovy Vary: Závorka - Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Rýgl, Benák - Mikulík, Gríger, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Kindl - V. Tomeček, Tuominen, Stloukal - Flek, Dušek, O. Beránek. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Martin Hamrlík (Zlín): "Ve skupině o umístění jsme odehráli hodně nedívatelných zápasů, dnes to bylo trošku lepší. Duel jsme si pokazili jednou minutou, a to na začátku třetí třetiny. Pak už jsme to těžko obraceli. Sice jsme se dívali na nové hráče přicházející v úvahu do příští sezony, ale bylo těžké přinutit hráče, aby šli na krev."

Jan Tlačil (Karlovy Vary): "Vstupovali jsme do zápasu po dlouhé cestě. Nechtěli jsme do něj vstoupit špatně, což se nám podařilo, vedli jsme rychle. Ale pasáž v konci první a úvodu druhé třetiny nebyla dobrá. Ve třetí třetině jsme už hráli to, co jsme chtěli. Za to bych chtěl hráčům poděkovat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články