Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Huml jako dítě obrat série obrečel, teď ho sám zažil

Chomutov - Před třiadvaceti lety byl Ivan Huml jako divák na kladenském stadionu u toho, když tehdejší Poldi v semifinále play-off prohrála s Olomoucí. Hanáci dokázali otočit sérii ze stavu 0:2 na 3:2 a dvanáctiletý kluk to obrečel. Teď však v dresu Chomutova zažil zcela opačné pocity. I díky jeho dvěma gólům Piráti porazili v rozhodujícím pátém zápase předkola Mladou Boleslav a předvedli podobný obrat.

Ivan Huml se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Dobře si to pamatuji. Tenkrát to bylo veliké zklamání pro Kladno, které vyhrálo základní část a mělo skvělý mančaft. Hodně to bolelo. Teď je to ale tady veliká euforie. Fanouškům jsme to trošku dlužili po prvních zápasech," řekl Huml po výhře 6:1 a poukázal na domácí debakly v úvodu předkola 1:7 a 1:6.

"Teď je to skvělý pocit. Sáhli jsme si úplně na dno. Prohrát dva zápasy doma a ještě takhle nebylo vůbec jednoduché. Oklepali jsme se z toho a v posledních třech zápasech jsme byli lepší než Boleslav, tím jsme si postup zasloužili," podotkl pětatřicetiletý útočník, jenž přišel do Chomutova před sezonou z Finska.

Pirátům se po úvodních nezdarech podařilo zcela změnit hru a Středočechy přehrávali. "Řekli jsme si, že to takhle nejde. Nebylo to o velkém křiku, ale spíše jsme si uvědomili, co se stalo a kde jsme udělali chybu. Řekli jsme si, že se musíme vrátit k tomu, co nám přinášelo ovoce celou sezonu," uvedl Huml.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 5. utkání předkola Chomutov - Mladá Boleslav

Přiznal však, že vysoké prohry v domácím prostředí byly pro chomutovské hráče velkým šokem. "Hráli jsme téměř bez výkyvů a najedou přišlo tohle. Udělali jsme krok zpátky a začali hrát chytře. Důležitý byl vstup do prvního zápasu v Boleslavi, po němž jsme si začali věřit," poukázal Huml na první třetinu třetího duelu série, kterou Chomutov vyhrál 3:0.

Po postupu do čtvrtfinále se Chomutov může začít chystat na Třinec, druhý tým základní části. "Všechny zápasy jsme s nimi odehráli vyrovnaně. Víme, že jejich síla je obrovská. Pojedeme tam s tím, že nemáme co ztratit. Necháme na ledě všechno a uvidíme, jak to dopadne. Hrajeme dobře, máme kvalitní tým. Nevidím důvod, proč si nevěřit," dodal Huml odhodlaně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články