Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Hokejistům Znojma se nepodařilo dosáhnout na semifinále EBEL

Znojmo - Hokejisté Znojma na svou loňskou účast ve finále mezinárodní rakouské ligy EBEL nenavážou. Orli podlehli v prvním kole play-off 0:4 na zápasy Klagenfurtu, jehož branku hájí český gólman Tomáš Duba. Trenér Roman Šimíček označil vyřazení za obrovské zklamání.

Fanoušci hokejového Znojma
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Nedělní čtvrtý duel čtvrtfinálové série prohráli Moravané v druhém prodloužení. Šestou sezonu Orlů v EBEL ukončil v 83. minutě Thomas Koch střelou pod horní tyčku branky Marka Schwarze.

"S výjimkou třetího utkání jsme byli Klagenfurtu vyrovnaným soupeřem," uvedl Šimíček, který navzdory vyřazení ocenil bojovnost svých svěřenců. "Dali do zápasů všechno, po této stránce jim nelze nic vyčíst. Škoda, že vždy, když jsme dali vedoucí gól, nedokázali jsme stav udržet," posteskl si trenér.

"Chybělo nám i štěstí. Nějaký odraz puku k nám na hokejku. Naopak jsme pomohli soupeři ke gólům v naší síti. To jsem ještě nezažil. Všechno vycházelo z toho, že Klagenfurt byl vynikající soupeř. Technicky zdatný, silný na kotouči, s výraznými individualitami," řekl Šimíček.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté Znojma vypadli ve čtvrtfinále play-off EBEL

Jednou z příčin výsledkového propadu byla výrazná obměna hráčského kádru, do kterého po úspěšné sezoně přišlo 11 nových hokejistů. V Lize mistrů na přelomu srpna a září Znojmo prohrálo všechny čtyři zápasy. Nevydařil se ani start do EBEL, kde tým Orlů čekal na první výhru až do šestého kola.

Na přelomu roku pak Šimíček nahradil Jiřího Režnara, jehož znojemské vedení po třech a půl letech odvolalo. V okamžiku trenérské výměny bylo Znojmo sedmé, nakonec proklouzlo do čtvrtfinále až z osmého místa.

Série play-off s třetím týmem nadstavbové části Klagenfurtem začala pro Znojmo nešťastně. Soupeř vyrovnal v poslední minutě a v prodloužení přidal vítězný gól. "Série se už v tomto zápase zlomila. Utkání jsme měli zvládnout a vyhrát. Všechno by vypadalo úplně jinak," tvrdil Šimíček.

Znojmo před šesti lety využilo nabídku startovat v mezinárodní lize EBEL. Vždy se dostalo do vyřazovací části, kromě loňského druhého místa ale pokaždé skončilo ve čtvrtfinále. Oproti minulé sezoně zaznamenalo Znojmo úbytek diváků na domácích zápasech. Před rokem přišlo do hlediště 3175 fanoušků na zápas, tentokrát činil průměr 2715 diváků.

Znojmo - Klagenfurt 2:3 v druhém prodloužení (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0, 0:1)

Branky: 34. Špaček (Plíhal), 48. McMonagle (Yellow Horn) - 22. a 53. S. Geier, 83. Koch. Konečný stav série: 0:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články