Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Palát dvěma asistencemi pomohl k obratu Tampy, Kane má další hattrick

New York – Přezdívá se jim TKO a lajna s Ondřejem Palátem, Nikitou Kučerovem a Tylerem Johnsonem opět ukázala, jaká síla se v ní skrývá. Právě první formace Tampy se stala klíčovou pro vítězství nad Carolinou 4:3 v prodloužení. Český útočník se na tom podílel hned dvěma body. Druhý hattrick během tří zápasů vstřelil Patrick Kane a zařídil triumf Chicaga 4:1 nad Pittsburghem.

Ondřej Palát se raduje z gólu se spoluhráči z Tampy Bay
zdroj: REUTERS autor: Kim Klement

Palát byl na ledě u pěti ze šesti gólů, které padly v základní hrací době – u tří Tampy a dvou Caroliny. V 8. minutě při přesilové hře vyškrábl před brankou puk, ten se dostal přes Nikitu Kučerova mezi kruhy k Victoru Hedmanovi, který otevřel skóre.

V 51. minutě pak Palát založil akci před gólem na 2:2, když zavezl kotouč do útočného pásma a po střele obránce Jakea Dotchina skončil puk díky teči Tylera Johnsona v brance.

Domácí následně sahali po vítězství v základní hrací době, když je v 56. minutě dostal do vedení Kučerov. Jenže dvě a půl minuty před koncem si Lightning nechali dát vyrovnávací gól při vlastní přesilovce a muselo se do prodloužení. V něm o výhře Blesků rozhodl po 46 sekundách druhou trefou v zápase obránce Hedman, který úspěšně zakončil brejk dva na jednoho.

Přihrál mu Kučerov, jenž během uplynulých čtyř duelů zaznamenal dvanáct bodů. Podobný výkon naposledy předvedl v dresu Tampy v roce 2007 Vincent Lecavalier. "Když má puk na hokejce, většinou je z toho nějaká šance. Snažíme se z toho vytěžit co nejvíc," poznamenal spoluhráč Johnson.

Tampa zvítězila posedmé z posledních deseti zápasů a v tabulce Východní konference už ztrácí jen tři body na poslední postupovou příčku do play-off, která patří Torontu. Naopak Hurricanes v posledních devíti utkáních vyhráli jen jednou.

Na Floridě přitom sehráli povedený zápas. V první třetině přestříleli soupeře v poměru 18:4 a celkově 31:16. "Měli jsme skvělý začátek. Dostali jsme domácí pod velký tlak. Takovýhle zápas bychom měli dokázat vyhrát," litoval útočník Lee Stempniak.

A střelec dvou branek Hedman s ním souhlasil. "To, co jsme předvedli v první třetině, je absolutně neakceptovatelné. Kdyby dnes oba body získala Carolina, nemohli bychom proti tomu nic namítat. Musíme se zlepšit," zdůraznil švédský bek.

U porážky Hurricanes byl i Andrej Nestrašil, který se do NHL vrátil po dvou měsících. Český útočník, který byl ve středu povolán z farmy v Charlotte, na ledě strávil devět minut a 51 vteřin, během kterých dvakrát vystřelil na branku. Předtím hrál naposledy 3. ledna při prohře s New Jersey 1:3. Byl to tehdy jeho teprve druhý zápas od 10. prosince.

Kane proti Pittsburghu potvrdil skvělou střeleckou formu. V uplynulých jedenácti zápasech se trefil dvanáctkrát, z toho sedmkrát v posledních třech. "Někdy vám to prostě lepí. Nemyslím si, že jsem dnes podal nejlepší výkon, ale zároveň jsem se dokázal dostat do šancí a skórovat," prohlásil osmadvacetiletý útočník, který vylepšil svou celkovou bilanci v sezoně na 27 branek.

První hvězdou zápasu byl přesto vyhlášen brankář Scott Darling, který zneškodnil 36 z 37 střel Penguins. A výrazně se tak zasloužil o to, že Blackhawks vyhráli popáté v řadě a upevnili si druhé místo v tabulce Západní konference za Minnesotou.

Výsledky NHL:

Chicago - Pittsburgh 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Branky: 29., 57. a 60. P. Kane, 40. Pánik - 38. Wilson. Střely na branku: 29:37. Diváci: 22 012. Hvězdy zápasu: 1. Darling, 2. P. Kane, 3. Schmaltz (všichni Chicago).

Tampa Bay - Carolina 4:3 v prodl. (1:2, 0:0, 2:1 - 1:0)

Branky: 8. a 61. Hedman (na první Palát), 51. Johnson (Palát), 56. Kučerov - 12. Hanifin, 15. Ryan, 58. McClement. Střely na branku: 16:31. Diváci: 19 092. Hvězdy zápasu: 1. Hedman, 2. Kučerov, 3. Johnson (všichni Tampa).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články