Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vrbata i přes spekulace zůstal v Arizoně, Neuvirth prodloužil s Philadelphií

Philadelphia – Jejich jména se objevovala mezi těmi, které mohla v závěru přestupového období potkat výměna. Radim Vrbata i Michael Neuvirth ale nakonec zůstanou tam, kde jsou. Prvně jmenovaný útočník dokončí sezonu v Arizoně, brankář Philadelphie zase podepsal s Flyers novou dvouletou smlouvu na pět milionů.

Vrbata si drží aktuálně sérii deseti zápasů, v kterých bodoval. Se 47 body za 15 branek a 32 asistencí z 62 utkání je třetím nejproduktivnějším českým hráčem v soutěži za Davidem Pastrňákem z Bostonu a Jakubem Voráčkem z Philadelphie.

Po dvou letech strávených ve Vancouveru se vrátil Vrbata do Arizony loni v létě, kdy podepsal jako volný hráč roční kontrakt na milion dolarů s bonusy. Získal už 500 tisíc za hranici 30 odehraných zápasů a stejnou částku za metu 40 bodů. Dalších 500 tisíc ještě může získat, pokud vstřelí minimálně 20 branek.

Neuvirthův kontrakt vstoupí v platnost po této sezoně, kdy se měl osmadvacetiletý Neuvirth stát nechráněným volným hráčem.

Rodák z Ústí nad Labem se dočkal dohody se současným zaměstnavatelem i přesto, že neprožívá ideální sezonu. Zatímco v té minulé - jeho první u Flyers - mu zranění kolena zkomplikovalo závěr základní části, tentokrát nuceně absentoval téměř dva měsíce kvůli zranění z poloviny listopadu.

Ani statistiky účastníka Světového poháru v Torontu nejsou zrovna oslnivé. Týmu, který bojuje o účast v play-off, pomohl dosud k 10 výhrám. Celkem zasáhl do 24 utkání a průměrně inkasoval 2,9 branky na zápas při úspěšnosti zákroků 88,7 procenta.

Celkově nastoupil Neuvirth v základní části NHL do 224 utkání, průměr má 2,68 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 91,1 procenta. V minulosti chytal za Washington, Buffalo a New York Islanders. Díky novému kontraktu si Neuvirth finančně polepší. V této sezoně má plat 1,75 milionu dolarů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články