Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Hanzal si odbyl premiéru za Minnesotu, Palát byl na ledě u velké jízdy Kučerova

New York – Bodově to nebyl večer Čechů, jelikož žádný z nich se do statistik gólem nebo asistencí nezapsal. Přesto byli hodně vidět. Ondřej Palát z Tampy Bay byl na ledě u hattricku a jedné přihrávky Nikity Kučerova i díky tomu Lightning zvítězili nad Ottawou 5:1. Premiéru v dresu Minnesoty si odbyl Martin Hanzal a rovněž slavil triumf, když Wild zdolali Los Angeles 5:4 v prodloužení. Krizi naopak prodloužilo New Jersey, které si připsalo už čtvrtou porážku v řadě.

Martin Hanzal v dresu Minnesoty
zdroj: ČTK/AP/ autor: Jim Mone

Devils bez Pavla Zachy, který je mimo hru s otřesem mozku, vedli ve třetí třetině dvakrát o dva góly, jenže vždy velmi rychle inkasovali. Ve 43. minutě po gólu Johna Moorea na 2:0 snížil za pouhých 11 sekund Alexandr Radulov. Když pak ve 48. minutě zvýšil na 3:1 Travis Zajac, odpověděl o 43 sekund později Pacioretty.

Stejný hráč v poslední minutě vyrovnal při hře bez brankáře, ve třetí minutě prodloužení dokonal obrat Alex Galchenyuk. Brankáře Coryho Schneidera překonal tvrdou ranou v přesilové hře a po 50 sekundách potrestal vyloučení obránce Damona Seversona za hákování.

"Hrálo se o důležité dva body. Myslím, že jsme dnes poznali, jaký má naše mužstvo charakter," řekl trenér Montrealu Claude Julien. "Ale musíme si uvědomit, že nemůžeme začít hrát až posledních dvacet minut. S takovým přístupem moc týmů neporazíme."

Pacioretty díky dvěma trefám překonal počtvrté za sebou a celkově popáté hranici 30 gólů za sezonu. Aspoň pětkrát to v dresu Canadiens naposledy dokázal Guy Lafleur. "Hraju se skvělými spoluhráči ve skvělém týmu," řekl osmadvacetiletý útočník.

"Tohle je samozřejmě naprosto skličující porážka," konstatoval trenér Devils John Hynes. "V prvních dvou třetinách jsme soupeře skoro k ničemu nepustili. A pak jsme získali slibný náskok. Tenhle zápas jsme prostě měli vyhrát," uvedl brankář Schneider.

Kučerov se proti Ottawě prosadil třikrát ve druhé třetině, kdy postupně zvýšil z 1:1 na 4:1. Všechny tři góly vstřelil v přesilové hře ranou z voleje z pravého kruhu pro vhazování, ve třetí třetině navíc přihrál na pátou branku, jejímž autorem byl obránce Braydon Coburn.

U všech čtyř gólů, na nichž se podílel Kučerov, byl na ledě i český útočník Ondřej Palát. Dva plusové body do kolonky plus/minus zaznamenal také obránce Andrej Šustr.

"Pro nás už jsou teď všechny zápasy, jako bychom hráli play-off. Moc jsme tuhle výhru potřebovali," připomněl Kučerov, že Lightning mají co dohánět. V tabulce Východní konference jsou až na 11. místě se ztrátou pěti bodů na poslední postupovou příčku, která patří Torontu, kam Tampa krátce před utkáním vyměnila útočníka Briana Boylea.

"Trejdy jsou součástí hokeje. O ně se stará generální manažer. My se musíme soustředit jen na hru," poznamenal k tomu Kučerov.

Výměna potkala v neděli Ryana Whitea, který putoval z Arizony do Minnesoty. A při svém debutu v dresu Wild se gólem a asistencí podílel na vítězství 5:4 v prodloužení nad Los Angeles. Český útočník Martin Hanzal, který byl rovněž součástí výměny, při své premiéře za Minnesotu odehrál s číslem 19 na zádech 16 minut a 43 sekund a byl na ledě u jednoho inkasovaného gólu.

Hanzal i White hned hráli i proto, že kvůli příušnicím ze sestavy vypadly opory Zach Parise a Jason Pominville. Oba útočníci budou pět dnů v izolaci a přijdou nejméně o další dva zápasy. Stejné onemocnění už řádí v kádru Vancouveru a postihlo pět jeho hokejistů.

Výsledky NHL:

New Jersey - Montreal 3:4 v prodl. (1:0, 0:0, 2:3 - 0:1)

Branky: 20. Palmieri, 43. Moore, 48. Zajac - 49. a 60. Pacioretty, 43. Radulov, 63. Galchenyuk. Střely na branku: 37:33. Diváci: 13 270. Hvězdy zápasu: 1. Galchenyuk, 2. Pacioretty (oba Montreal), 3. Zajac (New Jersey).

Minnesota - Los Angeles 5:4 v prodl. (1:2, 2:1, 1:1 - 1:0)

Branky: 14. Niederreiter, 25. Schroeder, 34. White, 48. Zucker, 61. Mikael Granlund - 9. Shore, 16. Pearson, 32. Muzzin, 42. Gáborík. Střely na branku: 35:30. Diváci: 19 118. Hvězdy zápasu: 1. Mikael Granlund, 2. White, 3. Spurgeon (všichni Minnesota).

Tampa Bay - Ottawa 5:1 (0:1, 4:0, 1:0)

Branky: 26., 31. a 40. Kučerov, 22. Point, 51. Coburn - 7. Turris. Střely na branku: 34:40. Diváci: 19 092. Hvězdy zápasu: 1. Kučerov, 2. Vasilevskij, 3. Drouin (všichni Tampa).

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články