Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Místo rozjetí akce si Hudler dal vlastence. To jsem efektivní, smál se jeho soupeř

Dallas – Vstřelil gól, který ho proslavil v celé NHL. Jiří Hudler však za něj rád rozhodně není. Český útočník Dallasu v zápase proti Ottawě místo do branky soupeře poslal puk do vlastní sítě a jeho celek nakonec se Senators padl. "Je to chyba, ale nechtěl jsem si dát vlastňáka. Je to smůla," prohlásil třiatřicetiletý hráč, který udělal radost alespoň Chrisi Kellymu.

Jiří Hudler
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Daniel Lea

Letošní sezona má zatím z pohledu Jiřího Hudlera k ideálu daleko. Kvůli záhadné viróze odehrál pouze 24 zápasů, bodový zisk dvou gólů a pěti asistencí je silně za očekáváním a jeho Dallasu se play-off začíná vzdalovat. Aby toho nebylo málo, český útočník se do statistik zapsal kuriózním vlastencem.

Vše přitom vypadalo nevinně. V osmnácté minutě se zkušený hráč při signalizované početní výhodě dostal u modré čáry k puku, který chtěl vyvést. V ten moment ho okamžitě napadali dva hráči Ottawy, a tak se Hudler rozhodl zahrát přihrávku zpět. Jenže naneštěstí pro něj ta šla přesně mezi obránce. Navíc přímo na odkrytou branku, kam nakonec i doputovala, a Stars najednou prohrávali 0:2. 

"Nechtěl jsem se jen kotouče zbavit, tak jsem puk poslal zpět, abychom měli více času si něco vytvořit," popisoval zklamaný Hudler.

"Měli jsme na ledě muže navíc. Já si věřil. Nevím, jestli kluci právě střídali, ale ani jsem si nejprve nemyslel, že to půjde do branky. Až když jsem se otočil, věděl jsem, že je zle," dodal český hráč, který na duel s Ottawou rád vzpomínat nebude. Na ledě strávil jen něco málo přes 8 minut, během nichž nasbíral hned 2 mínusové body za účast na ledě při inkasovaném gólu.

Radost z celé situace naopak panovala na druhé straně u Senators. Úsměv od ucha k uchu měl zejména šestatřicetiletý útočník Chris Kelly, jemuž byla branka připsána. Zkušený hráč přitom kuriózní moment sledovat z lavičky.

"Žádná střela, žádné plus a stejně dám gól. Vůbec nevím, co se tam stalo. Jen jsem viděl, jak to jde zpět. Prvně jsme myslel, že to obránce má, ale pak si uvědomil, že to nestihne a zastavil," zhodnotil Kelly.

Dallas branka nezlomila a během druhé části i díky krásné přihrávce Radka Faksy dokázal srovnat na 2:2. Stars ale obrat nedotáhli. Naopak ve třetí třetině se prosadil domácí Mark Stone a ze zisku všech bodů se radovala Ottawa, která ukončila dvojzápasové čekání na triumf.

Naopak Dallas ještě více zabředl do krize. Už čtyřikrát v řadě prohrál po základní hrací době a v Západní konferenci je až dvanáctý. Na osmou pozici zaručující play-off po 55 odehraných duelech ztrácí už osm bodů.

"Využili jsme snad každou šanci, jak soupeři darovat výhru, včetně vlastence. Hrozný zápas, je to frustrující. V šatně jsme si to po první třetině vyříkali, řekli si cestu, jak utkání vyrovnáme, což se nám i podařilo. Ale nakonec stejně odsud odjíždíme bez bodu," zhodnotil po utkání kouč Dallasu Lindy Ruff.

Stars tak mají do konce sezony na čem pracovat. A český útočník také. Ke zlepšení renomé by nejlépe v dalším utkání měl zamířit do správné branky.

Zdroj
nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články