Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Cesta za snem vyvrcholí v Arose. Hokejistky jdou do boje o Hry

Arosa (Švýcarsko) – Zápasem s Norskem zahájí české hokejistky závěrečnou fázi kvalifikace o olympijské hry 2018. Dalšími soupeřkami svěřenkyň trenéra Jiřího Vozáka ve švýcarské Arose budou Dánky a domácí Švýcarky. Příští rok v Koreji se představí pouze vítěz turnaje. Vozák očekává, že o postupu se rozhodne patrně až v závěrečném přímém souboji se Švýcarskem. Utkání Švýcarsko – Česko můžete sledovat v neděli od 16:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Radost českých hokejistek
zdroj: HHOF-IIHF Images autor: Steve Kingsman

"Cíle jsou jasné - budeme se snažit probojovat na olympijské hry. Samozřejmě chceme vyhrávat, ale ne za každou cenu. Chceme hrát co nejlepší hokej, který si myslím, že poslední dva tři roky hrajeme a snažíme se dostat do světové špičky," řekl kouč Jiří Vozák.

"Hlavním favoritem jsou Švýcarky, které hrají ve skupině A mistrovství světa, druhým papírovým favoritem bychom měli být my. Norky a Dánky přece jen hrají o skupinu níž, takže papírově jsou slabší, ale nemůžeme nechat nic náhodě," řekl Vozák.

K jistotě postupu bez ohledu na ostatní výsledky je podle něj třeba porazit všechny tři soupeře. "Nesmíme podcenit žádný zápas. Začínáme s Norkami, které jsem sledoval v utkání se Slovenskem. Hrají hodně tvrdě a jsou nepříjemné. Musíme jít do všeho naplno," prohlásil Vozák.

Na Švýcarky si jeho tým věří. "Máme s nimi spíše aktivnější bilanci, na MS jsme je porazili, pak jsme je porazili i naposledy v Ostravě, přestože jsme nebyli zdaleka kompletní," připomněl Vozák výhru 4:2 z poloviny prosince na turnaji čtyř zemí.

Řada hráček zažila i minulou olympijskou kvalifikaci. Ve Weidenu před čtyřmi lety skončily české hokejistky druhé za domácím Německem. "Holky už jsou teď zkušenější, vyzrály. Máme za sebou mistrovství světa v Kanadě, kde se nám podařilo udržet se mezi elitou," uvedl Vozák.

Tým s kapitánkou Alenou Polenskou je složený z hráček z různých koutů světa, ale čtyřiapadesátiletý kouč věří, že jsou všechny naladěné na stejnou vlnu. "Ty holky známe už z dřívějška. Všechny máme prověřené mistrovstvím světa nebo různými turnaji. Myslím, že mají dobrou partu," řekl Vozák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články