Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tisícovkař Hübl: Dopředu nekoukám, ale dokud mě to bude bavit, chci hrát

Litvínov - Hned dvě jubilea si v duelu s Mladou Boleslaví připsal litvínovský útočník Viktor Hübl. Nejen že jako 13. hráč historie odehrál v nejvyšší soutěži 1000 zápasů, ale zároveň zaznamenal 700. utkání v dresu Severočechů. Klubu 'tisícovkařů' kraluje s 1209 utkáními obránce František Ptáček.

Sport
zdroj: ČT4

K historické metě dokráčel Hübl díky působení ve Slavii, Českých Budějovicích a v milovaném Litvínově. "Vedení mi říkalo, že mi pogratulují. Věděl jsem o tom, ale že bych se na to chystal, vnímal to a byl nervózní, to ne. Je hezké, že se k tomu přidala i meta 700 utkání za Litvínov," řekl spokojeně.

Osmatřicetiletý centr si připsal první start v sezóně 1998/1999, ale vybavuje si ho pouze matně. "Nevím, asi ani ne, nepamatuju si na první start. Možná doma se Spartou, jestli nás tam pustili do třetí třetiny, když se prohrávalo. Nějaké mladé, abychom to rozvířili, já to ovšem nikdy příliš nerozvířil," smál se Hübl.

"Kdyby mi někdo řekl na začátku kariéry, že budu takhle dlouho hrát, zakroutím hlavou, je to hezké. Je k tomu potřeba štěstí, zdraví a samozřejmě také výkonnost, aby o takové hráče kluby stály. Mně se to zatím daří," pochvaloval si Hübl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - Mladá Boleslav

Na to, aby našel nejpovedenější a nejlepší sezonu, nemusí chomutovský rodák pátrat ve své paměti příliš hluboko. V předminulé mistrovské sezoně fungoval tým téměř jako dokonale namazaný stroj.

"Na ten ročník vzpomínám nejvíce. Krásných zápasů bylo hodně, komplet sezonu jsme si od začátku do konce užívali. Žádné krize ani propadáky nás nepotkaly. A navrch jsme přidali třešničku na dortu," dodal Hübl.

"Na žádné angažmá si ale nemůžu stěžovat. Jako mladý jsem šel na Slavii, kde se to obměňovalo, když skončil Růžička. Šli tam noví kluci, z Litvínova celá lajna, dařilo se nám. Parta byla parádní. Do Budějovic jsem šel už s přítelkyní, založili jsme tam rodinu, chytli jsme taky parádní partu a dařilo se nám," připomněl forvard, jehož draftoval v roce 2001 Washington. Slavnou NHL ale nikdy neokusil.

Je otázkou, kam bude Hübl schopný posunout hranici svých odehraných zápasů. Do starého železa zatím rozhodně nepatří. Naopak, potvrzuje příslušnost k elitě. Je osmý v celkové produktivitě soutěže, když ve 44 zápasech stihl 36 bodů za 16 gólů a 20 asistencí.

"Vůbec nekoukám dopředu, jestli udělám 1100 zápasů. Dokud bude výkonnost, bude o mě zájem a hokej mě bude bavit jako doteď, chtěl bych hrát. Když něco z toho nebude, nemá cenu se trápit. Pořád mě baví hra, kabina, parta, člověk si nepřijde tak starý, když kolem něj vyrůstají osmnáctiletí kluci," uzavřel Hübl s úsměvem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články