Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta rozpoutala brankovou smršť, Třinci nasázela dvanáct gólů

Praha – Naprosté ofenzivní absolutorium předvedli v zápase s Třincem hokejisté Sparty. Pražané sestřelili Oceláře 12:3 a připsali si jednu z největších výher extraligové historie. Nepřekonali ale svůj rekord ze sezony 1993/94, kdy rozmetali Pardubice 13:2. Hattrick si při výhře nad Slezany připsal Jaroslav Hlinka, Brian Ihnacak se zase postaral o čtyři body.

Hosté měli skvělý nástup, když šli už po 57 odehraných vteřinách do vedení zásluhou Hrabalovy trefy, ale přestože ubránili následné oslabení, do hry se čím dál více dostávali sparťané.

V deváté minutě přišlo vyrovnání z hole Kumstáta a jistě ani sám urostlý forvard Pražanů nemohl tušit, jakou kanonádu ze strany svého celku odstartoval. Jako kdyby Sparta chtěla vzdát hold složkám integrovaného záchranného systému se vším všudy.

Na začátku 14. minuty poslal sparťany do vedení Pech. Uběhlo 45 sekund a Sparta vedla 2:1, když se mezi střelce zapsal po skvěle provedeném blafáku Kudrna, jenž si pohrál s Hrubcem. A když o dalších 20 vteřin později připravil Řepík v přečíslení dvou na jednoho dnešní první trefu pro Hlinku, bylo zřejmé, že Sparta se v dnešním rozletu bude zastavovat jen těžko. To už bylo příliš na Hrubce, jehož v třineckém brankovišti nahradil Hamerlík. Jenže ten následně schytal dvojnásobnou nálož.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Třinec

V nástupu do druhého dějství sice snížil v početní výhodě Petružálek, ale ve 28. minutě plácl při dorážce do kotouče Cingel, jenž se nenechal odstavit, a domácí měli tříbrankový náskok zpět. Parádními individuálními akcemi se následně prosadili na obou stranách Kane a Hlinka. Když už se hosté asi viděli v šatně, jejich mysl zatížili dalšími trefami v rozmezí 11 vteřin Ihnacak a Řepík.

Volání většiny hlediště po "desítce", které se ozvalo již s koncem druhé třetiny, zařídil ve 47. minutě s chladnou hlavou zakončující Klimek, pro něhož vypracoval šanci od puku neodstavitelný Forman. Potupa Ocelářů byla skutečně dokonána na začátku 53. minuty, kdy dovršil hattrick Hlinka, jemuž hosté na hraně brankoviště dopřáli klid na to, aby si puk přikopl bruslí.

Hosté těžké chvíle jen velmi těžce snášeli a hned po inkasovaném gólu se na ledě strhla potyčka, jež byla záhy zažehnána. Adamský, jehož zákrok na Hlinku vše vyprovokoval, však obdržel trest navíc, takže hosté museli do čtyř. Jen na chvíli - Klimek zvýšil po 50 vteřinách už na 11:3. Třinec byl zcela odevzdaný a Sparta zároveň i nadále nelítostná. Pokusem z úhlu završil divoký výsledek Kudrna.

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 12:3 (4:1, 4:2, 4:0)

Branky a nahrávky: 9. Kumstát (Ihnacak), 14. Pech (Ihnacak, Kumstát), 14. A. Kudrna (Uher, Cingel), 15. J. Hlinka (Řepík), 28. Cingel (A. Kudrna), 36. J. Hlinka (Řepík), 40. Ihnacak (Pech, Forman), 40. Řepík (P. Vrána, J. Mikuš), 47. Klimek (Forman, Deveaux), 53. J. Hlinka (P. Vrána), 53. Klimek (J. Mikuš, Ihnacak), 57. A. Kudrna (Gernát) - 1. Hrabal, 24. J. Petružálek (Roth), 32. Kane (Adamský). Rozhodčí: Pešina, Čech - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. Diváci: 14 020.

Sparta: Pöpperle - Eminger, J. Mikuš, Švrček, Kalina, Gernát, Piskáček, Nedomlel - Řepík, P. Vrána, J. Hlinka - Deveaux, Klimek, Forman - Ihnacak, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Třinec: Hrubec (15. Hamerlík) - Roth, Galvas, Krajíček, Hrabal, Nosek, M. Doudera - Irgl, Kane, Adamský - Hrňa, Marosz, J. Petružálek - Dravecký, Cienciala, Rákos - Klimenta, Špirko, Jašek. Trenéři: Kýhos a Mucha. 

Zdeněk Moták (Sparta): "Všichni dobře víme, že jsou utkání, kdy bušíte do brány a nemůžete vstřelit branku. Jako například při našem nedávném utkání doma s Vítkovicemi. A pak jsou utkání jako to dnešní. Nám tam ty góly padaly a pak bruslení, kombinace, přihrávky i střelba, to už jde vše víceméně samo. Nicméně jsme šli výsledku naproti. Dobře jsme bruslili, dobře kombinovali, byli jsme silní v osobních soubojích a dobře jsme stříleli. Jsem rád, že taková fantastická návštěva viděla takový výkon.
Vladimír Kýhos (Třinec): "Chtěl bych se v první řadě omluvit všem třineckým fanouškům za to, co jsme tady dneska na ledě předvedli. Stydím se za to, protože ten výkon nebyl hoden extraligových parametrů, a já z toho sám vyvodím důsledky. Jaké budou, to vám teď neřeknu, ale určitě se je dozvíte." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články