Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Dovednostní soutěže Utkání hvězd NHL vyhrála Atlantická divize

Los Angeles - Zástupci Atlantické divize vyhráli sobotní dovednostní soutěže Utkání hvězd NHL v Los Angeles a pro semifinále exhibice si vybrali za soupeře Metropolitní divizi. První souboj o finále obstará klání Pacifické s Centrální divizí. Soutěž o nejtvrdší střelu ovládl potřetí za sebou obránce Shea Weber z Montrealu a nejrychlejším bruslařem se stal útočník Connor McDavid z Edmontonu.

Shea Weber, Sidney Crosby a Alexandr Ovečkin na All Star Game
zdroj: USA Today Sports autor: Kelvin Kuo

Atlantická divize v závěrečné soutěži samostatných nájezdů zdolala Pacifickou 4:1 a její kapitán, brankář Carey Price, si mohl vybrat soka i pořadí semifinále pro samotnou All Star Game.

Rozhodl se pro nejsilnější divizi této sezony, protože v ní hrají tři ze čtyř nejlepších celků - vedoucí Washington (72 bodů), třetí Columbus (68) a čtvrtý Pittsburgh (65).

"Proč ne? Měl by to být tým, s kterým bychom se stejně mohli potkat ve finále, tak jsem si řekl, že je můžeme porazit a odstranit z cesty dříve," komentoval Price svůj výběr.

"Sdílíme tady jednu kabinu, takže to bude zajímavý souboj," usmíval se kapitán Pittsburghu Sidney Crosby poté, co se rozhodlo, že se odehraje souboj výběrů z Východní konference. Vítěz Utkání hvězd získá prémii ve výši jednoho milionu dolarů.

O vítězi dovednostních soutěží se po pěti disciplínách rozhodovalo už jen mezi Atlantickou a Pacifickou divizí v závěrečných samostatných nájezdech. K vítězství Atlantické 4:1 pomohl dvěma body právě hostující Crosby.

Oba finalisté si totiž z nepostupujících celků vybrali jednoho zástupce, který se speciálním pukem měl možnost získat za svůj gól dva body. Trefili se i Brad Marchand z Bostonu a Shea Weber z Montrealu.

Hlavní hvězdou poslední disciplíny se stal ale šestiletý syn Ryana Keslera Ryker. "Bylo to úžasné. Nejdříve mě diváci vybučeli a jemu pak aplaudovali. Ten gól, oslava, byl to parádní konec," usmíval se Kesler, který hraje za Anaheim, kalifornského soka Los Angeles.

Spolu s obráncem Camem Fowlerem mu tak příznivci Kings dali pocítit rivalitu. "Fanoušci otočili. Myslím, že mají rádi Keslera, ale malého Keslera. Mě pořád nesnášejí," prohlásil Kesler.

Ryker Kesler se už přestavil v soutěži na přesnost střelby ze čtyř různých čar, ale z obranné modré místo do dobrého otvoru zamířil k malým brankám postaveným z předchozích disciplín na kruhu pro vhazování. Při svém nájezdu ale překonal Price střelou v pádu mezi betony a mohl si vychutnat oslavu gólu. "Čistý průstřel," smál se Price.

Z tradičních disciplín opanoval rychlost střelby opět Weber, předsezonní posila Montrealu z Nashvillu. Dosáhl rychlosti 165,4 kilometru v hodině. Předčil osmnáctiletého nováčka Patrika Laineho z Winnipegu (163,7 km/h) a navázal na svá prvenství z loňska z Nashvillu a z předloňska z Columbusu.

"Je vždycky skvělé vyhrávat," prohlásil Weber. "Z nějakého důvodu letos nebyly střely tak rychlé jako obvykle," doplnil jednatřicetiletý zadák, který před dvěma roky vyslal pokus rychlostí 174,6 km/h a přiblížil se rekordu slovenského beka Zdena Cháry z roku 2012 (175,1).

Nejrychlejším bruslařem se stal s časem 13,02 sekundy McDavid, nejproduktivnější hráč této sezony NHL. Předčil ruského forvarda Nikitu Kučerova z Tampy Bay (13,16).

Skvělý kousek se povedl při přesnosti střelby brankáři Mikeovi Smithovi z Arizony, který trefil malý otvor veprostřed branky až brankové čáry, tedy z téměř 59 metrů.

"Nemohl jsem tomu uvěřit. Byl jsem v šoku jako všichni ostatní. Byla to náhoda, ale bereme to," řekl Smith, který ziskem 20 bodů získal disciplínu jednoznačně pro Pacifickou divizi.

Dovednostní soutěže Utkání hvězd NHL v Los Angeles:

Soutěž šikovnosti (střelba z voleje, přesnost střelby na malé branky, dvě disciplíny slalomu, gól brankáře):

1. souboj: Centrální divize - čas 1:44,03 minuty. Pacifická divize - 2:03,12.
2. souboj: Metropolitní divize - 1:21,70. Atlantická divize - 1:39,69.
Celkové body: Metropolitní - 2, Centrální - 1, Atlantická a Pacifická - obě 0.

Přesnost střelby ze čtyř čar:

Hodnocení: Pacifická - 23 bodů, Metropolitní a Centrální - obě 1, Atlantická - 0.
Celkové body: Metropolitní - 2, Centrální a Pacifická - oba 1, Atlantická - 0.

Přesnost střelby - čtyři terče na čas:

Okposo (Atlatická) porazil Tavarese (Metropolitní), Crosby (Metropolitní) porazil Matthewse (Atlantická), McDavid (Pacifická) porazil Laineho (Centrální), Carter (Pacifická) porazil Kanea (Centrální). Bod za nejrychlejší čas získala Metropolitní divize.
Celkové body: Metropolitní - 4, Pacifická - 3, Centrální - 2, Atlantická - 1.

Rychlost bruslení:

1. souboj: 1. Kučerov (Atlantická) 13,160 sekundy, 2. Atkinson (Metropolitní) 13,330.
2. souboj: 1. Trocheck (Atlantická) 13,320, 2. Simmonds (Metropolitní) 13,650.
3. souboj: 1. Laine (Centrální) 13,420, 2. Horvat (Pacifická) 13,430.
4. souboj: 1. McDavid (Pacifická) 13,020, 2. MacKinnon (Centrální) 13,620.
Nejrychlejší čas: McDavid.
Body: Pacifická - 5, Metropolitní - 4, Atlantická - 3, Centrální - 2.

Nejtvrdší střela:

1. souboj: 1. S. Jones (Metropolitní) - 157,9 km/h, 2. Hedman (Atlantická) - 151,6.
2. souboj: 1. S. Weber (Atlantická) 165,4, 2. Ovečkin (Metropolitní) 157,4.
3. souboj: 1. Laine (Centrální) 163,7, 2. Burns (Pacifická) 157,2.
4. souboj: 1. Doughty (Pacifická) 152,2, 2. MacKinnon (Centrální) 148,5.
Celkový vítěz: S. Weber.
Body: Pacifická - 6, Atlantická, Metropolitní - obě 5, Centrální - 3 (do finále postoupily Pacifická a Atlantická divize)

Samostatné nájezdy: Atlantická divize - Pacifická divize 4:1.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy