Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Sparta se v repríze loňského finále pokusí zbrzdit suverénní Liberec

Praha – Už na jedenáct bodů zvýšil Liberec svůj náskok v čele extraligové titulky a směřuje za obhajobou Prezidentského poháru. Podpoření sérií pěti vítězných zápasů za sebou míří Bílí Tygři na led Sparty ke čtvrté a poslední repríze loňského finálového souboje. Pražané budou usilovat nejen o skalp obhájce titulu a zároveň jasného lídra soutěže, ale také o to, aby jako první uzmuli v roli domácího celku alespoň bod. Ve všech třech předchozích soubojích mezi oběma celky zvítězili hosté. Přímý přenos sledujte od 18:10 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Sparta – Liberec (18:30)

Sparta v dohrávce s Vítkovicemi dostala lekci z produktivity, když prohrála 0:2. "Pevně věřím, že jsme si nemohoucnost v koncovce vybrali a proti Liberci to bude jiné. Čeká nás utkání s prvním týmem tabulky, který jsme na jeho ledě dvakrát porazili, ale doma paradoxně prohráli. Naším úkolem je vyhrát a potěšit fanoušky, kterých na takový zápas přijde dozajista velké množství," řekl asistent Zdeněk Moták.

Liberec má po šňůře pěti utkání s plným ziskem nakročeno za obhajobou Prezidentského poháru pro vítěze základní části. Mezi Bílými Tygry a druhým Třincem zeje už jedenáctibodová propast.

"Je příjemné být první, náskok máme slušný, ale je třeba být stále nohama na zemi. Ať je bodový náskok jakýkoliv, nesmíme ani na chvíli polevit. Musíme dál tvrdě pracovat. Na zisk poháru zatím vůbec nemyslíme, soustředíme se pouze na nejbližší zápas se Spartou," uvedl útočník Michal Bulíř.

Plzeň – Chomutov (17:30)

Plzeň přes třetí porážku v řadě těsně drží desátou příčku. Nyní přivítá sedmý Chomutov, který může směle pomýšlet na první šestku. "Musíme něco udělat s těmi začátky. Měli jsme už poněkolikáté strašný vstup do zápasu. To se nám nesmí stávat, protože pak 40 minut honíme výsledek. Musíme do toho jít na maximum hned od úvodního vhazování, bohužel to se neděje. Potřebujeme hrát tři třetiny, ne pouze dvě," řekl útočník David Stach.

Piráti od prvního návratu mezi elitu v Plzni ještě neuspěli. "Naposledy jsem tam prohráli (1:2), když oni vystřelili desetkrát na bránu. Plzeň se zvedla, navíc se jí vrátili do sestavy zranění hráči, bude to těžký zápas. Ale my se na něj dobře takticky připravíme a uvidíme, co to přinese," prohlásil zkušený útočník Marek Tomica.

Mladá Boleslav – Brno (17:30)

Mladá Boleslav je mezi týmy, které bojují o desítku. "Pro nás je teď důležitý každý zápas, v každém bychom měli bodovat. Chceme urvat desítku, ne hrát play out," řekl útočník Dominik Pacovský před utkáním s Brnem.

Kometa si stále drží čtvrté místo v tabulce, v lednu ji ale potkal hluboký výsledkový propad. Ze sedmi zápasů vyšla pětkrát bodově naprázdno a připsala si pouze pět bodů za vítězství nad Libercem a v Hradci Králové. Středočechům však v sezoně dosud nepřenechala ani bod.

Litvínov – Třinec (18:00)

Litvínov po třech porážkách z posledních čtyř zápasů přišel o místo v prvním kvartetu. V prohraných utkáních během této série měl potíže s koncovkou a dal v nich dohromady jen dva góly.

Třinec se trápí a jediná tříbodová výhra za posledních sedm kol ho sesadila na druhé místo, kde se mu začíná blížit i Hradec Králové. Vedení klubu proto sáhlo k výměně a z Pardubic získalo za Jána Sýkoru jiného útočníka Klimentu.

"Myslím, že jsme zase pomaličku na cestě vzhůru. Po malých krůčcích se zlepšujeme a vidíme tam zase prvky, které bychom tam vidět chtěli. Zatím se nám bohužel ale nedaří takhle odehrát celé utkání, na tom se snažíme pracovat," řekl asistent třineckého trenéra René Mucha, jehož mužstvo venku prohrálo pět z posledních šesti zápasů.

Pardubice – Olomouc (18:00)

Předposlední Pardubice se pod novým koučem Milošem Holaněm zvedly a potvrdit to mohou proti Olomouci. "Celý týden jsme dřeli, věřím, že natrénované prvky ukážeme v samotném utkání, že se v něm budeme rvát o vítězství. Chci, aby si hráči udělali domácí haly tvrz, ze které se body vozit nebudou. Pak si nakloní i přízeň diváků. V tréninku jsme se zaměřili na obranu," uvedl Holaň, jemuž chybí Ovčačík.

Olomouc dále podává výkony jako na houpačce. Dvě cenné výhry z Litvínova a Brna pak znehodnotila dvěma porážkami na domácím ledě a na desáté místo zaručující play-off pořád ztrácí. Hanáky dlouhodobě straší bídná koncovka, a to i ve vzájemných zápasech s Pardubicemi – v této sezoně jim ve třech utkáních dali jen pět branek.

Karlovy Vary – Hradec Králové (18:00)

Karlovy Vary prohrály s Hradcem Králové v bojích o extraligové body osmkrát za sebou a vždy v základní hrací době. V této sezoně mu podlehly třikrát s celkovým skóre 0:9.

"Udělali jsme si podrobný rozbor a naším cílem je tuto řekněme smůlu prolomit a konečně jim dát také nějaký gól," prohlásil trenér Jan Tlačil. "Velice dobře víme, kde nás tlačí bota. Musíme být v naší ofenzivní hře účinnější," doplnil Tlačil.

Královéhradečtí hrají ve formě a už jsou třetí. Komplikací je snad jen zranění Džerinše, který si kvůli potížím s ramenem nezahraje dva až tři týdny.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články