Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zohorna hattrickem přispěl k výhře Komety v Hradci Králové

Hradec Králové - Hokejisté Brna ukončili sérii tří porážek za sebou, když vyhráli v 41. kole extraligy v Hradci Králové 4:3 v prodloužení. O vítězství Komety rozhodl v čase 63:15 z trestného střílení Marcel Haščák. Hattrickem se v dresu Brňanů zaskvěl Hynek Zohorna. Hradec prohrál před vlastním publikem poprvé od 15. listopadu a od té doby nastřádal doma osm tříbodových výher.

Hynek Zohorna
zdroj: ČTK autor: Stanislav Kolařík

Hradec vstoupil do utkání mnohem lépe a Kometa platila za nedisciplinovanost. Do Kopty se pustili dva hostující hráči a domácí tak dostali výhodu přesilové hry. A hned se prosadili. Bednář tak dlouho avizoval přihrávku před branku, až se rozhodl vystřelit a překvapil Čiliaka.

V sedmé minutě po hrubém ataku na Pavlíka dostal trest do konce utkání Dymáček. Mountfield ale s pětiminutovou výhodou naložil zle, prakticky se nedostal k ohrožení branky. Kometa se na dostřel k Rybárovi dostala až v závěru třetiny, ovšem z velkého závaru nic nevytěžila.

V prostřední části se hosté zvedli a zaslouženě otočili skóre. Možný obrat naznačily už šance v první minutě, kdy před Rybárem zahrozili Haščák s Dočekalem, ale domácí gólman byl ještě připravený.

Těsně před polovinou utkání však Kvapil zpoza branky parádně našel Hynka Zohornu, který přesnou ranou vyrovnal. Tentýž hráč poslal v 37. minutě hosty do vedení, když se nejlépe zorientoval v přebrankovém prostoru.

Ve třetí třetině hrála Kometa skvěle do obrany a Hradec prakticky vůbec nepouštěla k ohrožení Čiliakovy branky. Navíc udeřila v oslabení. Po chybě Štajnocha na modré čáře pláchl do brejku Hynek Zohorna a zkompletoval čistý hattrick.

Domácí se ale vrátili do zápasu v dvojnásobné početní výhodě, kterou zužitkovali na sto procent. Nejprve se trefil Gregorc, v klasické převaze vyrovnal na 3:3 tečí Jarůškovy střely Köhler. Minutu před koncem mohl rozhodnout Kukumberg, ale na Čiliaka si nepřišel.

V prodloužení, které přineslo řadu šancí a také Dejovo břevno, byl v nájezdu faulován Káňa. Jelikož se při pádu zranil, k trestnému střílení se rozjel Haščák a střelou pod Rybárovu vyrážečku rozhodl o dvoubodovém vítězství Brna.

Hradec Králové - Kometa Brno 3:4 v prodloužení (1:0, 0:2, 2:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Jaroslav Bednář (Gregorc, Newton), 55. Gregorc (Jaroslav Bednář), 56. Köhler (Jarůšek, Jaroslav Bednář) - 29. H. Zohorna (M. Kvapil), 37. H. Zohorna (M. Kvapil, V. Němec), 50. H. Zohorna, 64. Haščák z trestného střílení. Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Úlehla - Bláha, Špůr. Vyloučení: 5:7, navíc Dymáček (Brno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6103.

Hradec Králové: Rybár - Čáp, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Plášil - Köhler, Džerinš, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, Dragoun, Picard - R. Pavlík, T. Knotek, Kopta. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, Trška, Gulaši, L. Vágner, Malec, F. Král - Vincour, L. Čermák, J. Káňa II - H. Zohorna, V. Němec, M. Kvapil - Haščák, Nečas, R. Zohorna - Dostálek, F. Dvořák, Dočekal - Dymáček. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Do zápasu jsme dobře vstoupili a brzo měli přesilovku pět na tři, kterou jsme rychle zužitkovali. Pak následovalo pět minut přesilovky pět na čtyři, kterou jsme ale nesehráli vůbec dobře. Jakoby nás to trochu vykolejilo, vůbec naše přesilovky byly problémem. Paradoxně jsme se na konci v přesilovkách dotáhli na stav 3:3. V prodloužení jsme měli řadu šancí, ale nebyli jsme tak produktivní a ani černá práce a dřina nebyla taková. Proto si Brno zasloužilo o bod navíc."

Kamil Pokorný (Brno): "Do Hradce jsme jeli s velkou pokorou a respektem vzhledem k jejich výsledkům v poslední době. Proto jsme hráli jednoduše a týmově. Bohužel v první třetině jsme domácím dovolili luxus hrát skoro osm minut přesilovou hru. Postupem času jsme se dostali do zápasu, zaslouženě jsme otočili stav a ve třetí třetině přidali třetí branku. Věřím tomu, že kdybychom byli disciplinovanější, tak jsme zápas zvládli. Takhle jsme domácím nabídli tři přesilovky a oni dvě využili a zápas dotáhli k remíze. Prodloužení bylo strhující na obě strany, samostatné nájezdy, tyčka, nakonec se štěstí přiklonilo na naši stranu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články