Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Washington protáhl vítěznou sérii na devět zápasů a vede NHL

New York - Už na devět zápasů prodloužili hokejisté Washingtonu svou vítěznou sérii. Capitals navázali na páteční triumf 6:0 nad Chicagem, porazili Philadelphii 5:0 a po druhém utkání za sebou bez obdržené branky se se 63 body vyhoupli do čela tabulky soutěže.

Utkání Washington - Philadelphia
zdroj: USA Today Sports autor: Geoff Burke

Domácí o svém vítězství rozhodli v úvodu třetí třetiny, kdy v rozmezí pěti minut vstřelili čtyři góly, a navýšili tak svůj jednobrankový náskok z poloviny druhé třetiny. O dva zásahy se postaral obránce Matt Niskanen, o další dva Justin Williams.

Po jeho druhé trefě v čase 46:36 se z branky Flyers předčasně poroučel Steve Mason. Michal Neuvirth už ve zbytku utkání neinkasoval a připsal si pět zákroků. Na druhé straně dostal příležitost místo týmové jedničky Bradena Holtbyho náhradník Philipp Grubauer a díky 24 zákrokům vychytal své druhé čisté konto v kariéře.

"Dvě třetiny jsme hráli excelentně. Moc jsme toho soupeři nedovolili a sami jsme měli o něco větší šance. Pak nám ale během pěti minut utkání proklouzlo mezi prsty. Udělali jsme jednu dvě chyby a už jsme nedokázali soupeře zastavit," litoval trenér Philadelphie Dave Hakstol.

Washington má během vítězné šňůry skóre 40:11 a už v šestém zápase v řadě nedostal gól při vyrovnaném počtu hráčů na ledě. "Ale myslím, že o tom ani moc nepřemýšlíme. Jediné, na co myslíme, je dostat se do play-off. Snažíme se vyhrát každý zápas a prostě teď hrajeme dobře," prohlásil útočník Nicklas Bäckström.

Souboj dvou nejlepších týmů Západní konference ovládli hokejisté Minnesoty, kteří otočili duel v Chicagu z 0:2 na 3:2 a porazili Blackhawks už v osmém vzájemném utkání v řadě.

Náskok domácích zařídil dvěma góly v 5. a 25. minutě Patrick Kane, hosté pak ale během necelých pěti minut vyrovnali a ve 46. minutě dokonal obrat Jason Pominville.

"Porazit takový tým osmkrát za sebou, to už něco znamená. Nevím, jak se nám to daří, ale přál bych si, abych měl tuhle schopnost už o pár let dříve," uvedl trenér Minnesoty Bruce Boudreau.

Minnesota potvrdila, že je nejlepším týmem v lize v zápasech na hřištích soupeřů. Bodovala tam už ve dvanácti utkáních v řadě, přičemž desetkrát vyhrála a jednou prohrála v prodloužení a jednou až v nájezdech.

V sestavě Chicaga se podruhé za sebou objevil Michal Rozsíval, který si připsal 14. start v sezoně. Nejprve byl na ledě u druhého Kaneova gólu, pak si ale připsal záporné body při druhém a třetím zásahu soupeře.

Černou sérii ukončili hokejisté St. Louis, kteří po deseti porážkách vyhráli na ledě Anaheimu 2:1 v prodloužení. V hale Ducks zvítězili poprvé od října 2009, rozhodl o tom po 51 sekundách nastaveného času svou druhou trefou v zápase Patrik Berglund.

Výsledky nedělních zápasů NHL:

Washington - Philadelphia 5:0 (0:0, 1:0, 4:0)
Branky: 42. a 47. Justin Williams, 44. a 46. Niskanen, 30. Burakovsky. Brankář Neuvirth odchytal za Philadelphii 13 minut, z 5 střel neinkasoval. Střely na branku: 22:24. Diváci: 18 506. Hvězdy zápasu: 1. Grubauer, 2. Niskanen, 3. Justin Williams (všichni Washington).

Anaheim - St. Louis 1:2 v prodloužení (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky: 46. Rakell - 32. a 61. Berglund. Střely na branku: 23:25. Diváci: 17 174. Hvězdy zápasu: 1. Berglund (St. Louis), 2. Rakell (Anaheim), 3. Pietrangelo (St. Louis).

Chicago - Minnesota 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Branky: 5. a 25. P. Kane - 27. Niederreiter, 32. Stewart, 46. Pominville. Střely na branku: 35:32. Diváci: 22 051. Hvězdy zápasu: 1. P. Kane (Chicago), 2. Dubnyk, 3. Niederreiter (oba Minnesota).

Vancouver - New Jersey 1:2 v prodloužení (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky: 27. Eriksson - 37. Quincey, 62. Hall. Střely na branku: 22:22. Diváci: 18 865. Hvězdy zápasu: 1. Schneider, 2. Hall (oba New Jersey), 3. D. Sedin (Vancouver).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články