Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeň pokračuje ve vítězném tažení, Pardubice zdolala 3:2

Pardubice – Plzeňští hokejisté v 38. kole extraligy porazili Pardubice 3:2, a protáhli tak vítěznou šňůru už na pět zápasů. Dlouho to v Pardubicích vypadalo na jasnou záležitost, Škoda vedla na začátku třetí části už o tři branky. Pak ale zápas ještě dokázal zdramatizovat dvěma trefami Petr Sýkora. Východočeši další góly Plzni nevstřelili a popáté v řadě prohráli.

Utkání Pardubice - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Zápas byl od počátku z obou stran svižný, ale co se týče šancí, tak velice opatrný a na první vážnější šanci čekaly opět prořídlé tribuny až do 11. minuty, kdy Vondráček napálil tyčku. Ke změně skóre nevedla poté hra ve čtyřech ani zkrácená plzeňská přesilovka čtyři na tři.

Skóre se pohnulo až v závěru první části, kdy klasickou výhodu zužitkoval hostující Indrák, který byl důrazný na brankovišti a dotlačil kotouč do sítě. Do druhé třetiny vlétly oba týmy s větší ofenzivní chutí a hned zkraje si oba připravily velké šance. Pardubický Beran neproměnil přečíslení tří proti jednomu, na druhé straně pálil jen do gólmana Růžičky osamocený Švarc.

Příval šancí postupně utichl a hosté bez potíží drželi těsné vedení. To navíc po polovině zápasu navýšil po rychlém protiútoku ranou pod horní tyč Moravčík. Pardubice se po druhé inkasované brance zvedly, ovšem jejich útočná snaha nebyla efektivní. Postupem času na ledě spíš přibývalo šarvátek a hraničních zákroků, což vyvrcholilo faulem Leduca na Stacha, po kterém pardubický obránce obdržel trest do konce utkání.

Plzeň naopak měla k dispozici pětiminutovou přesilovku. Podstatnou část výhody hosté strávili v útočném pásmu a v jejím závěru se radovali ze třetí branky, když se po Kadlecově ráně do tyče trefil dorážející Kubalík.

"Snažím se všechno střílet. Kluci mi i říkají, abych nenahrával. Za své góly jsem rád, ale v naší pozici jsou důležité hlavně body. Minulý rok, kdy se celému týmu vedlo lépe, jsem to sledoval více. Teď je každý bod do tabulky zlatý," prohlásil Dominik Kubalík, nejlepší kanonýr ligy.

Plzeňský střelec pálil tvrdě i při další výhodě, ovšem Růžička tentokrát s pomocí tyče dokázal zasáhnout. A byl to důležitý zákrok, protože pak se do děje vložil pardubický kanonýr Sýkora.

Ten nejprve rychlou dorážkou ve 48. minutě vykřesal pro Pardubice naději a necelých šest minut před koncem třetí třetiny přesnou ranou z ostrého úhlu zadělal na drama. Dynamo vrhlo všechny síly do útoku, dvě a půl minuty před koncem odvolalo brankáře, ale Plzeň si nenechala pátou výhru v řadě vzít.

38. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 48. P. Sýkora (Schaus, Hubáček), 55. P. Sýkora (Redenbach, Čáslava) - 18. Indrák (Stach), 33. Moravčík (Vondráček), 44. D. Kubalík (Kadlec). Rozhodčí: Úlehla, Hradil - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:3, navíc Leduc 5 min. a do konce utkání, Schaus (oba Pardubice) 10 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 6037.

Pardubice: M. Růžička - Ščotka, Schaus, Čáslava, Nedbal, Leduc, Bokroš - P. Sýkora, Redenbach, Hubáček - Klimenta, Nahodil, Rolinek - M. Beran, T. Kaut, M. Bárta - Mallet, M. Kaut, Starý. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.

Plzeň: Machovský - Kadlec, Němeček, Čerešňák, Pulpán, Moravčík, Kaňák - T. Svoboda, Kracík, D. Kubalík - Indrák, Preisinger, Stach - Hrnka, Kodýtek, Lev - Vondráček, Koreis, Švarc. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Pavel Rohlík (Pardubice): "Utkání jsme začali velice dobře. Chtěli jsme mít zajištěnou obranu, protože jsme měli málo hráčů a především obránců. Začátek byl dobrý, pak jsme po chybě dostali gól. Hráče jsme nabádali, aby chodili více před branku, což se celkem dařilo, zejména druhé formaci. Dostali jsme gól z protiútoku a pak další na 0:3, situace byla kritická, ale kluci ukázali, že umí bojovat do konce a zápas jsme zdramatizovali. Jako již tradičně jsme hráli bez brankáře a snažili se vyrovnat, ale bohužel to nevyšlo. Kluci bojovali a dřeli, za to jim děkujeme."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Bylo to velmi těžké utkání, zejména na hlavy hráčů, oba týmy hrály o hodně. Věděli jsme, že Pardubice pár zápasů prohrály, takže budou bojovat a nedají to zadarmo. Navíc jsme je v sezoně neporazili. Přestože jsme vždycky vedli, tak nám to otočily. Pomohli jsme si přesilovými hrami, ale přesto i za stavu 3:0 pro nás se Pardubice zvedaly a postupně snížily. Měly pak tlak, vyhecovaly se. Jsem rád, že jsme to zvládli a získali velice cenné tři body."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články