Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Oslavenec Zlín přeťal hradeckou jízdu

Zlín – Královéhradečtí hokejisté v novém roce poprvé prohráli. Jejich katem se stal Zlín. Ve 38. kole extraligy zvítězil 4:1. Zlín tak uspěl ve vzájemných zápasech před domácím publikem posedmé za sebou. Gól a nahrávku zaznamenali v dresu vítězů útočníci Petr Holík a David Šťastný. Zlín oslavoval i z jiného důvodu. Přesně před 88 lety vznikl tamní hokejový klub.

Radost hokejistů Zlína
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

V rámci oslav nastoupili Berani v retro dresech, navíc před zápasem byl vyvěšen dres legendy tamního klubu a současného trenéra Martina Hamrlíka. Na tento ceremoniál z Montrealu přiletěl i jeho bratr Roman, někdejší hráč NHL.

Domácím vyšla akce v 11. minutě, kdy rána Holíka z mezikruží skončila v síti. Následně se hra trošku otevřela a brankáři měli víc práce. Berani ale svou přesilovku nevyužili. Zato Východočeši ano; Šimánkovu dělovku z kruhu zřejmě ještě tečoval zlínský bek pod horní tyč – 1:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Hradec Králové

Začátek druhé části však opět vyšel Beranům. Popelka svůj únik sice ještě neproměnil, poté ale už střela Šťastného po buly slavila úspěch. Královéhradečtí podnikali dobré akce, jenomže naráželi na skvělého Kašíka. Ve 39. minutě se dostali Moravané do brejku, Kubiš ale po Bukartsově pasu těsně branku Kacetla netrefil. Podobnou nabídku od stejného hráče ale po buly proměnil Popelka – prázdná branka nešla minout.

Třetí třetinu hráli domácí přesně tak, jak potřebovali. Hradec se do ničeho nedostával a stále ztrácel dva góly. Kašík čaroval, Newtonovu dorážku do poloprázdné branky lapil vleže. Hosté zkusili v závěru hru bez brankáře, v té ale pečetil na konečných 4:1 Kotvan.

38. kolo hokejové extraligy:

PSG Zlín - Mountfield Hradec Králové 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. P. Holík (Matějíček), 24. D. Šťastný (Marušák, P. Holík), 39. Popelka (Bukarts, O. Veselý), 60. Kotvan (D. Šťastný) - 19. Šimánek (Štajnoch). Rozhodčí: Hodek, Kubičík - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 5:4, navíc Čáp (Hradec Králové) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5129.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Řezníček, Blaťák, Matějíček, Žižka - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - Bukarts, Honejsek, Kubiš - Okál, Popelka, O. Veselý - Gago, J. Ondráček, Ostřížek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Hradec Králové: Kacetl - Čáp, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Bača - Červený, Džerinš, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, Dragoun, Picard - Köhler, T. Knotek, J. Dvořák. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Martin Hamrlík (Zlín): "Byli jsme lepší, agresivnější, získali jsme mnoho puků. Kluci do toho dali srdíčko. Byl vidět obrovský rozdíl mezi zápasem v Hradci a dnes, to jsem rád. Cílem bylo nepouštět soupeře do přesilovek, v nichž je dobrý. Závěrem chci poděkovat klubu a fanouškům za neskutečný zážitek na celý život. Moc si cením taky toho, že u toho byla rodina a brácha Roman."

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Musím poblahopřát předem Martinu Hamrlíkovi. Nejen k výhře, ale i k tomu, čeho se dnes tady dočkal. Samotný zápas jsme hráli ze začátku asi moc profesorsky. A i když jsme to chtěli ke konci změnit, domácí už byli rozjetí a nešlo to. Soupeř nás ve všem předčil, hlavně byl aktivní na puku."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články