Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Mladá Boleslav loupila v Třinci, vítězství režíroval Hyka

Třinec – Třetí porážku z posledních čtyř extraligových duelů zaznamenali hokejisté vedoucího Třince. Oceláři před vlastními fanoušky přenechali všechny body Mladé Boleslavi a nabídli šanci poskočit do čela libereckým Bílým tygrům. Pod cenný triumf středočeského celku se bilancí 1+1 podepsal reprezentační útočník Tomáš Hyka. První nulou v sezoně zazářil brankář Brandon Maxwell.

Utkání Třinec - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Mužstvo z města automobilů vstoupilo do střetnutí fenomenálně. Než se totiž stihly na ledě prostřídat všechny formace, vedli hosté už 2:0. Extřinecký Klepiš nejprve střelou z pravého křídla procedil puk za Hrubcova záda.

"Lhal bych, kdybych tvrdil, že jsem tam mířil. Obvykle v těch situacích přihrávám, tak jsem jednou vystřelil, a možná jsem tím překvapil i gólmana," řekl Klepiš. Přímo po buly ve středovém kruhu mladoboleslavští následně založili další akci, kterou zakončil přesným švihem Musil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Mladá Boleslav

Domácí tak do utkání vstoupili prakticky s dvougólovým handicapem a počáteční šok byl na jejich výkonu patrný. Soupeře dostávali pod tlak jen výjimečně. V útoku postrádali přesnost i klid. Když už se Adamský ve 13. minutě prohnal až před Maxwella, vypálil nad.

Oceláři očividně nebyli ve své kůži a jejich křeč mohl v úvodu druhé části umocnit Musil, ale kotouč po jeho teči do protipohybu gólmana těsně minul odkrytou část branky. Snahu o nátlakovou hru si Třinec komplikoval vyloučeními, jež ho brzdila v rozjezdu. Boleslav vyčkávala na brejky a její chvíle znovu přišla ve 33. minutě, kdy zvýšil Hyka.

"Dnes jim tam napadalo všechno. Oni jsou silní v přechodu ve středním pásmu a to nás stálo tři body," prohlásil Hrubec.

Malátně působící domácí zatlačili soupeře naposledy na začátku třetí části. Adamský nicméně trefil tyčku a náznak tlaku se definitivně rozplynul s nevyužitou přesilovkou pěti proti třem, během níž za 84 sekund neletěla na Maxwella žádná těžká střela. Po závěrečné siréně vyprovodil Oceláře pískot nespokojených fanoušků.

38. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Klepiš (Ďurač, Bernad), 3. Musil (Hyka), 33. Hyka (Trončinský, Lenc). Rozhodčí: Kika, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 4252.

Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Krajíček, Hrabal, Nosek, M. Doudera - Dravecký, Kreps, Rákos - Irgl, Kane, Adamský - Hrňa, Marosz, J. Petružálek - J. Sýkora, Špirko, Chmielewski. Trenéři: Kýhos a Mucha.

Mladá Boleslav: Maxwell - Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Bernad, Kučný, Jan Hanzlík - Hyka, Musil, Lenc - Vampola, Klepiš, L. Pabiška - Pospíšil, Urban, Jonák - Ďurač, Jiránek. Trenéři: F. Výborný a Žabka.

René Mucha (Třinec): "Dnes dal začátek ráz celému utkání. V prvních dvou minutách jsme měli dvě velké šance, které jsme neproměnili, a pak jsme během pár vteřin dostali dvě branky. Chvilku nám trvalo, než jsme se z toho oklepali. Pak byl zbytek zápasu vyrovnaný. Chvilku jsme možná měli více ze hry my, ale dneska nám asi nebylo souzeno. Můžeme to odčinit v derby ve Vítkovicích."

Boris Žabka (Mladá Boleslav): "Měli jsme dobrý vstup do utkání. Měli jsme dvě šance, dali jsme dva góly. Chtěli jsme si pohlídat střední pásmo, což se nám dařilo. To bylo asi klíčové v celém duelu. Pak byla vyrovnaná druhá třetina, trošku horší třetí, ve které jsme měli více vyloučení. Ale bylo to zase na druhou stranu parádně odbojované."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články