Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Za hrubý faul a zranění Nedorosta dostal Golyšev trest. Tři zápasy si nezahraje

Moskva – Tři zápasy se bude muset obejít v KHL Jekatěrinburg bez Anatolije Golyševa. Ruský útočník dostal trest za hrubý faul na Václava Nedorosta ze Slovanu Bratislava. Zastavenou činnost na jedno utkání má ale i trenér slovenského celku Miloš Říha starší, jenž byl potrestán za opuštění vyhraničeného prostoru na střídačce. Golyšev a Říha dostali navíc od disciplinární komise soutěže pokutu.

Václav Nedorost
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Golyšev fauloval českého útočníka v závěru středečního duelu, kdy jej atakoval po odehrání puku. Nedorost opustil led na nosítkách v zafixovaném stavu a okamžitě byl převezen do nemocnice. Následná vyšetření odhalila, že má těžký otřes mozku.

"Stále cítím bolest na hrudi, bolí mě hlava i za krkem, ale to se při takovém zranění dalo očekávat," uvedl Nedorost. "Naštěstí nemám krvácení do mozku," doplnil dvojnásobný juniorský mistr světa, který má naordinovaný několikatýdenní klid a hrozí, že pro něj předčasně skončila sezona.

Slovan v zápase Golyševův faul, za který dostal pětiminutový trest, využil k vyrovnání a v prodloužení už při hře tři na tři rozhodl o vítězství. Disciplinární komise následně jeho prohřešek překvalifikovala z úderu na hlavu a krk na útok na hráče bez puku a zastavila mu navíc činnost.

Zatímco Golyšev vynechá tři utkání, Říha bude na střídače chybět v jednom zápase. Dodatečně dostal trest do konce utkání za opuštění střídačky a protože se jednalo již o druhý podobný trest, proti Barysu Astana nesmí tým osobně vést.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články