Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Němec: Od výhry nad Libercem se chceme odrazit. Můžeme porazit každého

Brno – Předchozí dva duely, v nichž narazili na Spartu a Třinec, prohráli. Hokejisté Komety Brno tak uspěli až s třetím soupeřem ze špičky, když doma v pohledném a emotivním střetnutí zdolali 3:0 Liberec. Jedna z opor třetího celku extraligy Ondřej Němec věří, že právě toto střetnutí se stane odrazovým můstkem pro další dobré výsledky a i nadále budou ukazovat, že mohou porazit kohokoliv.

Ondřej Němec
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

"Nemůžeme se dívat na to, že jsme předtím prohráli. Už od rána byla cítit skvělá atmosféra. Všichni byli nabuzení. Výborně jsme hráli dozadu. Dali jsme dva góly z přesilovek, které nám nešly. Doufám, že se od tohoto zápasu odrazíme," řekl po utkání obránce Komety Ondřej Němec, který pochválil výborného brankáře Karla Vejmelku i týmový výkon.

Na rozdíl od úterního domácího duelu se Spartou, kdy Brňané po pěti minutách prohrávali 0:2, měl duel s Libercem odlišný průběh. Ve stejném čase získali Brňané jednobrankový náskok. "Bylo nám zdůrazněno, že máme dávat pozor na začátek. Což se v podobě rychlého gólu podařilo. Obětavostí jsme předčili Liberec a tři body jsme si zasloužili," zhodnotil utkání Němec, jemuž se zamlouval průběh i atmosféra zápasu.

"Přesně to nás čeká v play-off. Duely o jednom nebo dvou gólech. Když budeme hrát dobře dozadu a podpoříme výkon skvělým gólmanem, bude to dobré. V útoku jsme dost silní a poradíme si," je přesvědčen zkušený zadák, který se nechtěl vymlouvat na marodku. Kometa postrádá zraněné Jana Káňu, Martina Zaťoviče, viróza vyřadila brankáře Marka Čiliaka a duel s Libercem nedohrál kvůli podezření na poranění zápěstí Martin Erat.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Liberec

"Na marodku bych se nevymlouval. Je to hokej, ten bolí. Musíme hrát s tím, co je. Ať jsou to kluci z první ligy, nebo z juniorů. Všichni předvedli skvělý výkon," konstatoval Němec.

Kometa duelem s Libercem uzavřela sérii utkání s týmy z horní části tabulky. "Toto jsou super zápasy. Všichni si musí užívat, když se potkají dva týmy, které jsou nahoře. Nezvládli jsme zápas se Spartou, nezvládli jsme zápas v Třinci. Proto jsme si jasně řekli, co chceme hrát. A přineslo to ovoce. Ukázalo se, že každý může porazit každého," je přesvědčen Ondřej Němec, který spoustu potyček a vyloučení nevidí rozhodně v tom, že by patřili Bílí Tygři k celkům, které provokují protivníka.

"Prohrávali. Potřebovali s tím něco udělat, což je součást hokeje. My si na to musíme zvykat. Akceptovat tuto hru. Bojovat jeden za druhého, abychom se chránili," řekl Němec, který ve druhé třetině zůstal na chvíli ležet u mantinelu a na ledovou plochu dokonce za ním musel jít lékař.

Naštěstí nešlo o nic vážného. "Ujely mi brusle. Zřejmě jsem vjel do nějaké rýhy. Nebo jsem měl něco na brusli. Nevěděl jsem v tu chvíli, jak zabrzdit. Každý rok mám jeden náraz do mantinelu, asi je to nějaká tradice. V mantinelu asi bude prasklina. Majitel klubu Zábranský mi řekl, že mi za ten mantinel pošle fakturu," dodal v žertovném tónu Němec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články