Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ve šlágru nastoupí Kometa na ledě Třince, Liberec přivítá Vítkovice

Praha – Jednoznačným magnetem 36. kola hokejové extraligy bude souboj vedoucího Třince s třetí Kometou Brno. Oba celky své úvodní duely v novém roce prohrály. Obdobně však narazili i liberečtí Bílí Tygři, takže Oceláři nadále vládnou s náskokem jediného bodu před úřadujícími šampiony, které doma čekají Vítkovice. Litvínov se představí v Plzni, Sparta vyzve Mladou Boleslav. 

Vylepší Oceláři negativní bilanci s Kometou?

Třinec přes porážku ve Zlíně stále hájí první místo. V pátek se bude doma měřit s neoblíbeným soupeřem – proti Kometě už šestkrát za sebou nebodoval naplno, přičemž pětkrát prohrál. "Ve Zlíně jsme dostali lekci z produktivity a navíc udělali individuální chyby. Musíme se poučit a neopakovat je znovu," zdůraznil asistent trenéra René Mucha.

Kometa na sklonku roku výhrou v Pardubicích ukončila sérii osmi proher mimo vlastní arénu. Následně ovšem před svými fanoušky přenechala všechny body Spartě. "Pokusíme se přidat další venkovní úspěch. Očekávám s Třincem opět urputný a vyrovnaný souboj," řekl asistent brněnského trenéra Petr Haken.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Oceláři Třinec

Mistrovský Liberec hostí Vítkovice

Liberec přišel o sérii pěti utkání s plným bodovým ziskem. Na ledě Hradce Králové sice vedl ještě v polovině zápasu 2:0, ale nakonec prohrál 2:3. Vítkovice jsou ovšem po stránce výsledků oblíbeným sokem Bílých Tygrů, kteří ostravský celek porazili v sedmi posledních vzájemných zápasech. Soupeři dokonce nepřenechali ani jeden bod.

Na výhru pod Ještědem čekají Vítkovice od března 2014. "My jsme si v úterý (s Plzní) vybrali trochu slabší zápas a hned jsme narazili. Mohlo by nás to ale zase nakopnout. Když nehrajete celý duel se stoprocentní koncentrací, hned se to vymstí. Nemluvě v případě tak silného týmu, jakým je Liberec," řekl vítkovický trenér Pavel Trnka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Liberec

Boleslav cestuje do O2 arény, kde naposledy inkasovala 9 gólů

Sparta touží proti Mladé Boleslavi ukončit sérii tří porážek před vlastními příznivci. "V Brně jsme se po neúspěšných domácích střetnutích vrátili k výkonům, které bychom chtěli předvádět. Až na pár chybiček to bylo dobré a rádi bychom tak pokračovali proti Boleslavi. Cílem je předvést dobrý hokej a získat tři body," uvedl asistent trenéra Zdeněk Moták.

Mladoboleslavští zvedli šesti body z posledních dvou vystoupení hlavu. Dobře si však pamatují, že naposledy na Spartě potupně padli 0:9. "Víme, že jsme tam dostali 'devítku', ale to věřím, že se stává jednou za pár let. Pojedeme tam místo toho jako sebevědomý tým a nějaké body tam uděláme," prohlásil útočník Tomáš Hyka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Sparta Praha

Rozjetý Zlín zajíždí do Chomutova

Osmý Chomutov hostí desátý Zlín, jenž se dostal během posledních klání do herní pohody. PSG nejprve loupilo v Praze proti Spartě a v minulém kole totéž zopakovalo proti Třinci. "Důležité je, že se nám podařilo udržet desátou příčku. Ty poslední body budou v konečném účtování nesmírně cenné," poznamenal zlínský trenér Robert Svoboda.

V tomto ročníku nicméně vyšli Berani s Chomutovem dvakrát naprázdno. Severočeši na ledě Olomouce přerušili sérii dvou porážek a proti Zlínu jsou odhodláni plný bodový zisk opět zopakovat. "Doufám, že se výhrou z Olomouce odrazíme k lepším výsledkům. Musíme se zlepšit a hrát bez faulů," uvedl domácí útočník David Kämpf.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Chomutov

Pardubice se v duelu "otloukánků" postaví Karlovým Varům

Tuhý boj čeká na chvostu tabulky třinácté Pardubice, které se střetnou s Karlovými Vary. "Hrajeme šestibodové utkání a podle toho k němu musíme přistoupit. Když vyhrajeme, zvýšíme bodovou rezervu před soupeřem. Pak bychom trochu snížili manko na týmy nad námi, s nimiž soupeříme o desáté místo," řekl asistent trenéra Michal Mikeska.

Karlovarští ztrácejí na Dynamo pět bodů. "Stále se snažíme dotáhnout a pořád je nemůžeme docvaknout. Musíme se maximálně soustředit a odvézt tři body. To je jediný cíl, který máme. Nesmíme se přizpůsobit jejich hře. V posledních zápasech tomu tak bylo a byli jsme potrestáni. Snad jsme si z toho vzali ponaučení," prohlásil útočník Jakub Flek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Pardubice

Lepšící se Indiáni přivítají Litvínov

Plzeň bodovala v pěti z posledních šesti zápasů, poslední dva v Mladé Boleslavi a na ledě Vítkovic přitom zvládla vítězně už během základní hrací doby. Nyní chce výrazné zlepšení přenést do Home Monitoring Arény, kde přivítá Litvínov. "Už jen kvůli fanouškům bych si to přál," prohlásil útočník Dominik Kubalík.

Litvínov zatím vcelku bezpečně drží pozici mezi nejlepším kvartetem, jež zaručuje výhodu domácího prostředí do čím dál rychleji se blížícího play-off. Během letošní sezony Verva v obou zápasech nepřenechala Plzni jediný bod. V úterý si odvezla vítězství z Karlových Varů, na což by ráda navázala i proti Západočechům.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Plzeň

Utkání Olomouc - Hradec Králové byl odložen kvůli epidemii střevní chřipky v týmu Hanáků. Zápas se odehraje v úterý 24. ledna.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články