Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Olomouci se předvánoční kolo nepovedlo, se Spartou prohrála 1:5

Olomouc – Olomoučtí hokejisté svým fanouškům nedali ideální vánoční dárek. V duelu s pražskou Spartou tahali od počátku za kratší konec a mohli být rádi, že alespoň v závěru korigovali stav svou jedinou brankou na 1:5.

Sport
zdroj: ČT4

Hosté mohli jít do vedení bleskově, již v první minutě chyboval v rozehrávce Knotek a sparťanskou kombinaci zakončoval, pro Hanáky naštěstí do Konráda, Hlinka. Sparta byla v první polovině úvodní části aktivnější, ale Hanáci nenechali hosty dorážet nebo clonit Konrádovi, který střely zdálky bez potíží pochytal.

Ve 13. minutě už ale šli Pražané do vedení. Po další chybě v rozehrávce poslal Netík, který se vrátil do sestavy Sparty po měsíční pauze, do šance Formana, jenž otevřel skóre. Kohouti se do pořádné šance dostali až v závěru třetiny, Škůrkovu střelu málem dorazil za záda Pöpperleho Knotek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Sparta

Ve 23. minutě už vedla Sparta 2:0. Klimek ujel po křídle a trefil se přesně mezi tělo a vyrážečku Konráda. O minutu později proměnila dvojice Vrána–Hlinka přesilovku a hosté mířili za jasnou výhrou. Domácí mohli snížil také v početní převaze, Knotek však ani nadvakrát nevyzrál na Pöpperleho. V oslabení pak uháněl na brankáře hostí Skladaný, i on trefil jen beton soupeřova gólmana.

V polovině utkání překonal Konráda obránce Sparty Mikuš a hosté už měli čtyřbrankový náskok. Hanáci demonstrovali svou nemohoucnost při přečísleních tři na jednoho, které měli v krátké sekvenci tři. Ani jednou však nevystřelili. Sparta se naopak prosazovala s lehkostí, což dokumentoval Kudrna. A pro domácí mohlo být ještě hůře, Konrád ale šance Vrány a Nedomlela zlikvidoval.

Poslední část utkání začala tlakem Mory, dobré šance měli Holec s Knotkem. Pöpperle byl ale pozorný. Sparta hrála v obraně pozorně, přesto mohl snížit Rác, ani on ale brankáře hostů nepřekonal. Čestného gólu se nakonec domácí dočkali ve 49. minutě, kdy v přesilovce připravil Pöpperleho o možnou nulu Laš.

HC Olomouc - HC Sparta Praha 1:5 (0:1, 0:4, 1:0)

Branky a nahrávky: 49. Laš (J. Mikúš, Vyrůbalík) - 13. Forman (Netík), 23. Klimek (P. Vrána, Švrček), 24. J. Hlinka (P. Vrána, Mikuš), 31. Mikuš, 34. A. Kudrna (Uher, Piskáček). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 4556.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Matai, Staněk - Skladaný, J. Knotek, Laš - T. Mikúš, J. Mikúš, Holec - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Rác, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.

Sparta Praha: Pöpperle - Piskáček, Mikuš, Švrček, Eminger, Gernát, Nedomlel, Barinka - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - A. Kudrna, Cingel, Uher - Forman, Pech, Kumstát - Netík, Ihnacak, Černoch. Trenéři: Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Zdeněk Venera (Olomouc): "Dnes nás Sparta ve všech činnostech přehrávala a její vítězství bylo naprosto zasloužené. Sparta je kvalitní mužstvo, největší rozdíl byl v proměňování šancí. Oni je dávají, my neproměníme situace dva na jednoho, tři na jednoho. Nepamatuji si, kdy jsme z této situace dali branku. Sparta naše chyby trestala. Dnes jich bylo v obraně také zbytečně moc."

Jiří Veber (Sparta Praha): "Jsme spokojení s výsledkem i s prvními dvěma třetinami. V poslední už jsme polevili a Olomouc nás přehrávala, ale dala nám jen jednu branku. Se třemi body jsme spokojení. V Třinci jsme pár šancí nevyužili, dnes jsme je dokázali proměňovat, a to byl ten zásadní rozdíl."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články