Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jandač po prohře s Finskem: Hráli jsme dobře tak 30 minut

Helsinky – Obhajobu triumfu na Channel One Cupu, druhém podniku série Euro Hockey Tour, zahájili čeští hokejisté porážkou 2:4 od Finska. Kouč národního týmu Josef Jandač se po utkání nechal slyšet, že je spokojen pouze s polovinou duelu. Mrzely jej zbytečné ztráty puku a nedostatečná efektivita před brankou soupeře. Druhý zápas odehraje reprezentační výběr v pátek od 17:00 proti Rusku. Přímý přenos sledujte na ČT sport a ctsport.cz.

"Myslím, že v utkání jsme hráli dohromady tak 30 minut dobře. Viděli jsme spíš boj než nějakou hokejovost. Měli jsme tam dost ztrát kotoučů ve středním pásmu, hlavně ve druhé třetině. Tam puky chodily pozdě a poměrně lacino jsme je ztráceli," prohlásil Jandač. Chybělo mu i lepší řešení situací v ofenzivě.

"Když jsme si vytvořili optický tlak v útočném pásmu, tak to bylo bez patřičného tlaku na bránu. Soupeř nám hodně střel zblokoval. Realizace v útočném pásmu nebyla tak úderná," podotkl osmačtyřicetiletý kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Channel One Cupu Finsko - Česko

Finové podle něj lépe nakládali s pukem. "Nezbavovali se ho v situaci, kdy nemuseli, a naopak. My jsme třeba nebyli schopní některé situace vyřešit vyhozeným kotoučem. Nebo jsme ho naopak zbytečně vyhazovali, když jsme mohli hrát," navázal Jandač.

"Vycházelo to také z toho, že šli Finové poměrně lacino do vedení a poté se uklidnili. Kdyby to bylo jinak, tak by to také vypadalo jinak. My jsme začali tu půlku první třetiny dobře, střely byly výrazně pro nás, ale ten první gól byl hodně stupidní," komentoval úvodní branku.

Obránce Adam Polášek při pokusu odpálit puk trefil Jakuba Jeřábka a od něj se kotouč odrazil za záda Pavla Francouze. "To je možná malinko posadilo na koně a nás zarazilo. Pak jsme dostali druhý gól po špatném střídání v obranném pásmu," pokračoval Jandač.

Do čtvrté formace zařadil všechny čtyři nováčky, kteří hráli celý zápas. Tomáše Dvořáka, Lukáše Lhotáka, Davida Tomáška a Roberta Říčku. "Když to budu hodnotit komplexně, tak na začátku byli trošku nervózní, ale postupem času se zlepšovali. Poslední třetina byla z jejich strany nejlepší," zhodnotil jejich představení.

Po utkání se český tým ihned vydal na cestu do Moskvy, kde v pátek nastoupí proti Rusku. Do branky se postaví dle předem daných plánů Dominik Furch a dojde i na další změnu v sestavě. "Vypustíme do zápasu Míru Formana," dodal Jandač s tím, že sestavu bude s asistenty ještě řešit.

"Rusové jsou vyspělý tým a budou určitě šikovnější než Finové. Čekám, že budou mnohem hokejovější. Umí nakládat s pukem a na to si musíme dát pozor. Samozřejmě je požene domácí prostředí. Nesmíme je pustit do sedla, jako jsme pustili Finy. Musíme se pokusit jít do vedení my," zakončil Jandač.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články