Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Češky zahájily přípravu na MS, v prvním zápase ale nestačily na Japonky

Ostrava - České hokejistky čeká mimořádně důležitý rok 2017. Na přelomu března a dubna je čeká další účast na mistrovství světa, už v únoru ale budou v kvalifikaci bojovat také o olympiádu v Pchjongčchangu. V úvodu přípravy na ostravském Turnaji čtyř zemí Češky prohrály 0:2 s Japonskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Češky v přípravě na MS nestačily na Japonky

Pro Češky to proti Japonsku nebyl příliš povedený zápas. Přestože se soupeřkami, které nepatří do elitní skupiny mistrovství světa, sehrály vyrovnané utkání, do gólových pozic se dostaly zejména Japonky.

A Japonsko také jednu z těchto příležitostí využilo. První gól, který padl v přesilovce zásluhou Ukitaové, jež se prosadila střelou švihem, byl také rozhodující. Češky se trápily v kombinaci a do dobrých šancí se dostávaly jen sporadicky. Vítězství pak definitivně stvrdila gólem do prázdné brány Toková.

"Trochu se na nás podepsala únava. Některé holky hrají v zámoří, takže mají méně času na regeneraci," vysvětlovala po zápase neúspěch kapitánka reprezentace Alena Polenská. "Neměly jsme spolu čas na přípravu, měly jsme za sebou jen jeden trénink. Myslím, že i to je znát, že si na sebe ještě zvykáme," doplnila Polenská.

ČR - Japonsko 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky: 29. Ukitaová, 60. H. Toková.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články