Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Michálek a Hemský vstřelili v NHL dva góly

New York - Čeští útočníci Milan Michálek ze San Jose a Aleš Hemský z Edmontonu přispěli v nedělních zápasech hokejové NHL dvěma góly k výhrám svých týmů. Michálek se podílel na vítězství Sharks 5:3 na ledě Colorada, Hemský k dvěma trefám přidal ještě asistenci a jeho Oilers vyhráli 5:4 ve Philadelphii.

Zápas mezi Coloradem a San Jose
zdroj: AP

Michálek v 8. minutě svým druhým gólem v sezoně otevřel skóre zápasu mezi San Jose a Coloradem, v 42. minutě zvýšil na 4:2, takže si připsal i vítěznou trefu. Nejlepším hráčem utkání byl ale vyhlášen jeho spoluhráč Devin Setoguchi, který rovněž vstřelil dvě branky. V dresu Avalanche zaznamenal gól a přihrávku Milan Hejduk. 

Žraloci si připsali již čtvrté vítězství za sebou a potvrdili pozici druhého nejlepšího týmu NHL. A to i přesto, že se v třetí třetině ocitli pod tlakem Colorada, které závěrečné dějství vyhrálo 18:7 na střely. Na góly ale poslední dvacetiminutovka skončila 2:2. "Pořádně na nás vlétli, do útočení se zapojovali i obránci a my působili trochu neorganizovaně. Colorado má skvělý tým, pro každého bude těžké jej porazit," uvedl trenér Sharks Todd McLellan.

Hemský skóroval poprvé v sezoně

Aleš Hemský zaznamenal proti Philadelphii své první góly v sezoně. Oba vytěžil ze spolupráce s krajanem Ladislavem Šmídem a jeden byl hezčí než druhý. V 13. minutě se Hemský protáhl mezi třemi hráči soupeře a blafákem do bekhendu dostal svůj tým do vedení 2:1, v úvodu druhé třetiny se znovu prosmýkl útočným pásmem a zrcadlově obrácenou kličkou přidal třetí gól. 

"Hrál neuvěřitelně, obě branky byly světové," chválil českého útočníka trenér Craig MacTavish. Hemskému se ulevilo, že se konečně střelecky prosadil, zatím měl na kontě jen osm asistencí. "Nic mi tam nechtělo spadnout, ale neklesal jsem na mysli a věřil, že můj čas přijde," prohlásil odchovanec pardubického hokeje, který byl vyhlášen hvězdou večera.

Pavelec byl v souboji s Vokounem úspěšnější

Philadelphia prohrávala v průběhu utkání už 2:5 a přestože ještě dvěma góly stihla utkání zdramatizovat, první porážku po sérii čtyř výher neodvrátila. "Dali jsme soupeři moc prostoru k rychlým brejkům, které dokázal využít," postěžoval si gólman Flyers Martin Biron. 

V souboj českých brankářů Ondřeje Pavelce a Tomáše Vokouna se proměnil zápas Atlanty s Floridou. Úspěšnější byl mladší Pavelec, který poprvé v sezoně nastoupil od začátku utkání a dovedl Thrashers k výhře 5:3. "Spoluhráči mi hodně pomohli, odvedli skvělou defenzivní práci, proto jsme vyhráli," řekl skromně jednadvacetiletý rodák z Kladna, jenž se v brance objevil už na posledních dvacet minut sobotního zápasu v New Jersey (1:6).

Carolina otočila zápas s Torontem

Atlanta vítězstvím nad Floridou ukončila černou sérii šesti porážek a dočkala se první výhry od 18. října. Výrazný podíl na tom měl také Ilja Kovalčuk, jenž vstřelil dva góly a na další přihrál. "Vypadá to, že když dám gól, vyhrajeme," řekl ruský útočník, který si připsal svou čtvrtou a pátou trefu v sezoně. "Bohužel, pořád spoustu šancí zahazujeme. Ale zaměřit se musíme hlavně na obranu, dneska jsme zase dostali dva laciné góly," dodal Kovalčuk. 

Skvělý obrat předvedli v utkání s Torontem hokejisté Caroliny. V průběhu druhé třetiny prohrávali 1:3, nakonec ale zvítězili 6:4. Rozhodující byly závěrečné čtyři minuty prostřední dvacetiminutovky, během nichž Hurricanes vstřelili tři branky a otočili skóre ve svůj prospěch. 

Vítězstvím 3:2 ve Vancouveru zakončili hokejisté Detroitu sérii pěti zápasů na hřištích soupeřů. Všechny tři branky vstřelili hráči Red Wings v přesilových hrách, na dvou z nich se asistencí podílel český útočník Jiří Hudler. 

Výsledky nedělních zápasů NHL:

Philadelphia - Edmonton 4:5, Carolina - Toronto 6:4, Vancouver - Detroit 2:3, Colorado - San Jose 3:5, Anaheim - Calgary 3:2, Atlanta - Florida 5:3

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články