Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Jelínek končí v Boleslavi, asistentem Výborného bude Žabka

Mladá Boleslav – Trenér Marian Jelínek končí na střídačce hokejistů extraligové Mladé Boleslavi. S hlavním koučem Františkem Výborným bude nově spolupracovat jako asistent Boris Žabka. Změna ve složení realizačního týmu by měla podle předsedy představenstva klubu Jana Plachého být impulzem ke zlepšení výkonů a výsledků. Jelínek je rozhodnutím vedení překvapen.

Marian Jelínek (vlevo) a František Výborný z Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: kammermayer milan

"Zcela upřímně říkám, že mě to rozhodnutí překvapilo. Včera ráno jsem ještě vedl normálně trénink a pak odpoledne po přednášce studentům jsem měl telefonát, při němž jsem se dozvěděl, že v klubu končím, aniž bych se dozvěděl důvod. Ale tak to v této profesi někdy chodí," řekl Jelínek.

Třiapadesátiletý Jelínek spolupracoval s Výborným v Mladé Boleslavi od ledna 2013. V této sezoně se však Středočechům, kteří po historickém postupu do jarního semifinále play-off v létě výrazně přebudovali a posílili kádr, tolik nedaří. V tabulce jsou až na devátém místě.

Je nám líto, video expirovalo.
Jelínka v Boleslavi na pozici asistenta nahradí Žabka

"Marianu Jelínkovi patří velké poděkování za to, kam pomohl v uplynulých letech boleslavský hokej dostat, jeho jméno se nesmazatelně zapsalo do klubové historie," uvedl Plachý.

"Hlavní zodpovědnost nicméně i nadále leží na hráčích, které čeká spousta práce, aby Boleslav byla zase tou starou dobrou Boleslaví," dodal Plachý.

Devětatřicetiletý Žabka ukončil aktivní kariéru v sezoně 2014/15, kdy v deseti zápasech vypomáhal Mladé Boleslavi v extraligové soutěži. V té době již zároveň trénoval juniory, u kterých působil doposud.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články