Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Kdo půjde do čela? Kometa zajíždí do O2 areny, Bílí Tygři přivítají Chomutov

Praha – Úterní dohrávky nabízí hokejistům Brna i Liberce šanci předskočit vedoucí Třinec. Kometa se představí v hlavním městě, kde ji čeká duel proti ve formě hrající Spartě. Pražané zvítězili čtyřikrát za sebou. Rivalům z moravské metropole navíc během předešlých dvou domácích utkání nastříleli 14 branek. Na první místo si brousí zuby i Liberec. O úctyhodnou sérii bez porážky sice v neděli přišel, přesto bude proti Chomutovu opět favoritem.

Sparta ztratila za poslední čtyři zápasy jediný bod – naposledy v Karlových Varech. "Zvládli jsme to a připsali si další výhru, ale s výkonem nemůžeme být spokojeni. Hráli jsme relativně dobře jen v první třetině," řekl asistent trenéra Zdeněk Moták o duelu, v němž jeho svěřenci vedli 2:0, ale nakonec výhru 4:3 vydřeli až po samostatných nájezdech.

"Pokud chceme pomýšlet na úspěch proti Kometě, musíme takto zvládnout celé utkání. Zejména pak hrát disciplinovaně a vyvarovat se faulů. Přijede velice silný soupeř a očekáváme vynikající diváckou kulisu, ve které budeme chtít zvítězit," doplnil Moták.

Brňané by se rádi z druhého místa posunuli před vedoucí Třinec. "Věřím, že zopakujeme výkon z posledního zápasu proti Chomutovu. Sparta je dobře takticky i silově zdatný soupeř. Doma je hodně nepříjemná," uvedl asistent brněnského trenéra Petr Haken.

Jeho tým čekají tři venkovní zápasy za sebou. Po Spartě nastoupí v pátek na ledě Olomouce a v neděli ve Zlíně. "Venku se nám tolik nedařilo. Rádi bychom navázali na náš výkon z Liberce, kde nám k většímu bodovému zisku chybělo lépe zvládnout poslední třetinu," zakončil Haken.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kometa Brno - Sparta Praha

Liberec se touží vrátit na vítěznou vlnu, v cestě stojí Chomutov

Liberec přišel s Litvínovem (1:2) o skvělou šňůru dvanácti výher za sebou. "Každá série jednou skončí. V kabině jsme to příliš neřešili. Neodehráli jsme špatný zápas, ale nemůžete věčně jen vyhrávat. Litvínov si vítězství zasloužil a teď je na nás, abychom proti Chomutovu dokázali zase zvítězit," prohlásil brankář Roman Will.

Také Chomutov má však za sebou vcelku povedené období. Výsledkově se mu lépe dařilo pouze na úplném začátku letošní sezony. Sérii čtyř výher utnula až porážka 0:3 v Brně. "Nyní jedeme do Liberce, který bude favoritem. My to bereme jako výzvu. Po nezdaru s Kometou se budeme snažit domácí zaskočit a bodovat," řekl asistent trenéra Jan Šťastný.

Piráti budou mít příležitost během pár dní okusit na vlastní kůži sílu dvou aspirantů mistrovského titulu. "Z mého pohledu je Liberec ještě o něco větším kandidátem. Mají vynikajícího gólmana, výbornou obranu, čtyři vyrovnané pětky, z nichž každá může rozhodnout," dodal Šťastný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chomutov - Liberec
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články